Autorităţile avertizează cu privire la un nou tip de atacuri cibernetice în numele Netflix

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra unor atacuri de tip phishing în care atacatorii folosesc numele companiei Netflix.

18 ian. 2023, 09:51
Autorităţile avertizează cu privire la un nou tip de atacuri cibernetice în numele Netflix

„Ai primit un e-mail sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care eşti notificat că trebuie să-ţi ? Ai grijă! În spatele iniţiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ţi fure datele de autentificare”, susţin specialiştii de la DNSC.

Conform acestora, textul în limba română este corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută. Specialiştii atrag atenţia că adresa de pe care sunt trimise mailurile nu aparţine Netflix.

„Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acţiune potenţial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute şi scanează-le cu o soluţie de securitate. tunci când activezi online, asigură-te că eşti pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecţionarea către pagini de autentificare din link-uri primite online”, sunt sfaturile specialiştilor, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Mama pompierului ucis cu sălbăticie la Bran vine cu acuzații grave: ”Au fost complici, tatăl criminalului cu criminalul. Zice că doar cu cuțitul a dat. Atunci toporul plin de sânge cine l-a avut. Au pus toporul în butoi probabil ca să-l spele”