Autorităţile chineze au revizuit numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 în oraşul Wuhan. Acesta este mai mare cu 50%

Grupul de lucru pentru prevenire şi control din Wuhan, localitatea de unde a izbucnit pandemia de COVID-19, a revizuit bilanţul deceselor din acest oraş. Acesta este în creştere cu 50%, de la 2.579 la 3.869, informează The Guardian.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 04:49
Autorităţile chineze au revizuit numărul persoanelor decedate din cauza COVID-19 în oraşul Wuhan. Acesta este mai mare cu 50%

S-a ajuns la această cifră după mai săptămâni de scepticism referitor la cifrele raportate de autorităţi, cu atât mai mult cu cât alte ţări au înregistrat peste 10.000 de decese.

Autorităţile chineze au trei explicaţii pentru noile cifre: au fost adăugaţi şi pacienţii care nu au reuşit să ajungă în spitale, raportarea s-a făcut târziu şi a conţinut erori, cumularea datelor primite de la spitale private, de campanie şi alte unităţi medicale care au îngrijit astfel de pacienţi s-a făcut cu dificultate.

Pieţele din Wuhan s-au redeschis. Chinezii continuă vânzarea animalelor vii, însă au renunţat la păsări şi mamifere terestre

Fiecare pierdere de viaţă în timpul acestei pandemii nu este doar o sursă de suferinţă pentru familie, dar şi pentru oraş. Dorim să transmitem sincere condoleanţe familiilor celor care au murit în timpul epidemiei, dar şi colegilor noştri şi personalului medical care şi-au sacrificat vieţile”, au transmis autorităţile din Wuhan.

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului la finalul anului 2019, în Wuhan, au fost înregistrate peste 2,1 milioane de cazuri de îmbolnăvire şi mai mult de 141.000 de decese. Din totalul celor infectaţi, peste 535.000 de oameni au fost vindecaţi.