Autorităţile de la Kiev anunţă că peste 250 de INSURGENŢI ruşi au fost UCIŞI în ultimele 24 de ore

Trupele ucrainene au ucis peste 250 de insurgenţi proruşi în luptele din ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă seară ministrul ucrainean al apărării, Mihail Koval.

RomaniaTV.net
14 iun. 2014, 17:32
Autorităţile de la Kiev anunţă că peste 250 de INSURGENŢI ruşi au fost UCIŞI în ultimele 24 de ore

El a făcut această precizare la reuniunea Consiliului de Securitate Naţională convocată de preşedintele Petro Poroşenko după ce insurgenţii rusofoni au doborât noaptea trecută un avion al armatei ucrainene la aterizarea pe aeroportul din Lugansk, ucigându-i pe toţi cei 49 de militari aflaţi la bord. Alţi cinci soldaţi ucraineni au fost ucişi în aceeaşi zi în oraşul port Mariopol după ce coloana lor de vehicule militare a fost atacată cu tiruri de mortier.

În timpul acestei reuniuni, Poroşenko a acuzat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) că poartă o parte din responsabilitatea doborârii avionului, întrucât nu a reuşit să asigure aterizarea aparatului în condiţii de siguranţă.

Citeşte şi Ambasada RUSIEI din KIEV a fost BLOCATĂ de manifestanţi ucraineni. Drapelul Rusiei a fost SMULS

Pe de altă parte, autorităţile de la Kiev susţin că au preluat controlul asupra a 248 de kilometri de frontieră ruso-ucraineană pe care îi pierduseră în faţa rebelilor.

Armata ucraineană intenţionează să închidă întreaga frontieră cu Rusia, pe care o acuză că furnizează separatiştilor mercenari şi echipamente militare, inclusiv tancuri şi lansatoare de rachete. Astfel de acuzaţii au fost formulate şi de Statele Unite şi de NATO, Alianţa Nord-Atlantică prezentând chiar şi imagini captate din satelit ce arată prezenţa unor tancuri ale armatei ruse în zonele din estul Ucrainei controlate de separatiştii proruşi.