Autorităţile din China testează un oraş cu ŞASE milioane de locuitori petru 12 cazuri noi de infecţie

Oficialii de sănătate din China au anunţat faptul că vor testa toţi locuitorii din nord-estul oraşului Dalian pentru a vedea dacă sunt infectaţi cu coronavirus. Recent au fost confirmate în oraş 12 cazuri noi de infecţie cu coronavirus  şi 14 cazuri asimptomatice.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 09:34
Autorităţile din China testează un oraş cu ŞASE milioane de locuitori petru 12 cazuri noi de infecţie

Oraşul Dalian din China are şase milioane de locuitori care vor fi testaţi pentru coronvirus după ce un grup local a generat 12 cazuri de coronavirus pe zi. Oficialii de sănătate au anunţat testarea locuitorilor, iar autorităţile locale fac toate eforturile pentru a controla răspândirea infecţiei, conform inkstonenews.com, preluat de The South China Morning Post.

Citeşte şi: Vaccinul pentru coronavirus, disponibil până la sfârşitul anului. Anunţul ce poate însemna oprirea pandemiei de COVID-19

Grupul local care a răspândit infecţia în Dalian a fost descoperit în momentul în care un bărbat în vârstă de 58 de ani care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare s-a dovedit a fi pozitiv de nou coronavirus.

Ma Xiaowei, directorul Comisiei Naţionale de Sănătate, s-a ocupat vineri de coordonarea unei echipe în oraşul Dalian ca să introducă măsurile de izolare. Sâmbătă, contagiunea din grupul infectat al oraşului s-a extins şi la alte şapte oraşe din patru provincii din China, în mare parte cazurile fiind asimptomatice. De asemenea, Xiaowei susţine că oraşul trebuie să testeze, iar toate costurile urmează să fie acoperite de Guvern.