Povestea sfâșietoare a bărbatului care a rămas fără familie după cutremur. Timp de două zile a stat îngropat sub dărâmături lângă soția moartă

Abdulalim Muaini a stat mai bine de două zile îngropat alături de soția sa, sub dărâmături. După cutremur, casa lor din Hatay s-a făcut una cu pământul.

09 feb. 2023, 17:50
Povestea sfâșietoare a bărbatului care a rămas fără familie după cutremur. Timp de două zile a stat îngropat sub dărâmături lângă soția moartă
Povestea bărbatului care și-a pierdut familia după cutremur

Povestea lui Abdulalim, la fel ca și a altor mii de oameni afectați de cutremur, este una sfâșietoare. Casa familiei lui din Hatay, Turcia, a fost sfărâmată de seismele puternice, iar el a rămas blocat sub o placă de beton, timp de două zile, lângă soția sa care deja murise. Esra, așa cum o chema pe femeie, nu a mai putut fi salvată.

Umit Bektas, fotograf Reuters, aflat în a doua zi a misiunii sale din Hatay, loc grav afectat în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade, l-a surprins pe Abdulalim. Picioarele sale erau prinse sub beton, însă era conștient și putea comunica cu salavatorii.

Citește și: Un nou miracol după cutremur. Doi fraţi au fost scoşi de sub dărâmături după 17 ore VIDEO

Fotograful nu a putut vorbi direct cu bărbatul, dar a discutat cu doi dintre prietenii acestuia care se aflau în apropiere. Aceștia i-au povestit că Abdulalim era de origine siriană , din Homs, și a fugit de războiul civil în Turcia. Aici s-a căsătorit cu Esra, alături de care a avut și două fiice, pe Mahsen și Besira. În acel moment, nu se știa ce s-a întâmplat cu cele două fete.

Mai târziu, în aceeași zi, Umit s-a întors în același loc. Abdulalim fusese scos de sub dărâmături, plin de praf cenușiu, cu un ochi umflat, având nevoie de îngrijiri medicale.

Abdulim a supraviețuit, dar înteaga s-a familie a pierit în urma cutremurului. Lângă el, pe pământ, erau așezate trei cadavre învelite: Esra, Mahsen și Besira.

Citește și: Pregătiri de CUTREMUR major în România. Premierul Ciucă anunţă plan de consolidare a clădirilor, Arafat anunţă că are pregătiţi 7-8000 de salvatori