Scos de sub dărâmături de salvatorii români. Adolescentul de 16 ani a fost salvat de la moarte după cutremurul devastator din Turcia

Un adolescent de 16 ani a fost salvat, miercuri dimineață, de sub dărâmături, după cutremurul devastator din Turcia. În timp ce salvatorii români se aflau în acțiune, intervenția a fost îngreunată de o altă replică a seismului.

09 feb. 2023, 15:09
Scos de sub dărâmături de salvatorii români. Adolescentul de 16 ani a fost salvat de la moarte după cutremurul devastator din Turcia

Salvatorii români au intervenit pentru salvarea victimelor cutremurelor din Turcia. Un adolescent de 16 ani a fost găsit viu sub dărâmături.

Starea adolescentului din Turcia după ce a fost scos de sub ruine

Pentru a duce la bun sfârșit misiunea de salvare, a fost chemat un excavator pentru a susține partea superioară a construcției, astfel, echipa mixtă de salvare a putut să continue săparea unui tunel de acces către adolescent.

Citește și Imaginile apocaliptice surprinse înainte de producerea cutremurului din Turcia VIDEO

După 20 de ore de eforturi continue, echipa de salvatori din România a reușit să-l scoată pe tânărul blocat de sub dărâmături. Adolescentul de 16 ani nu a suferit leziuni, a fost conștient, cooperant și a fost predat unui echipaj medical.

Echipa din România a reușit să salveze patru victime ale seriilor de cutremure produse în Turcia.

Salvatorii depun eforturi pentru a scoate victimele captive sub ruine

Experții avertizează că sunt din ce în ce mai puține șanse să fie găsiți oameni încă în viață sub dărâmăturile provocate de cutremurul de la începutul săptămânii.

Pe parcursul nopții, echipa din România, la indicația autorităților turce, a mai desfășurat două misiuni de căutare, însă cele două persoane nu au putut scăpa cu viață.

La acest moment, salvatorii execută o altă operațiune de căutare la o clădire de opt etaje. La acest loc sunt deja prezente alte echipaje de intervenție, inclusiv o macara de mare tonaj.

Citește și Drama uriașă a unui artist din România. Familia lui se află printre victimele cutremurului din Turcia. ”Ea a murit, iar unul dintre copii și-a pierdut picioarele”

În Turcia se află două echipe de sprijin din România formate din echipe de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și  personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD, potrivit IGSU.