Autorităţile din România, îngrijorate de explozia cazurilor de coronavirus. Alte două spitale, transformate în unităţi suport COVID

Protest în fata Spitalului Județean Ilfov. Mai mulţi pacienţi sunt revoltaţi de faptul că spitalul s-a închis şi nu îşi mai pot rezolva problemele de sănătate. Două spitale au fost golite noaptea trecută, toţi pacienţii au fost transportați la alte unități medicale, potrivit România TV. Este vorba despre Spitalul Județean Ilfov şi Spitalul CF Witting care devin de astăzi spitale suport pentru cei infectaţi cu COVID-19.

RomaniaTV.net
23 iul. 2020, 09:11
Autorităţile din România, îngrijorate de explozia cazurilor de coronavirus. Alte două spitale, transformate în unităţi suport COVID

Spitalul Judeţean Ilfov se transformă în spital suport pentru a trata pacienţii cu COVID-19, a anunţat, joi, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

„Ieri seară am avut această discuţie cu ministrul Nelu Tătaru. Din păcate, în ultimii opt ani, relaţiile dintre noi şi minister nu au fost încurajatoare. Şi nici nu am fost sprijiniţi în proiectele noastre. Dar trăim în această perioadă momente în care e nevoie, pe lângă profesionalism şi suport material, şi de multă solidaritate”, a scris Marian Petrache pe Facebook.

În opinia sa, alegerea Spitalului Judeţean Ilfov ca spital suport COVID este dovada calităţii oamenilor care muncesc aici, a profesionalismului lor, dar şi a faptului că investiţiile pe care le-a făcut Consiliul Judeţean au dat rezultate.

„Azi, înainte de toate, e nevoie de foarte multă solidaritate şi eu, împreună cu colegii mei, punem pe primul loc oamenii. Pacienţii. Oricare dintre noi poate fi internat la Ilfov, oricare dintre noi poate fi pus în situaţia de a lupta cu boala. Nu rămâne decât să ne protejăm cât putem şi să avem încredere în medici. Le mulţumesc tuturor cadrelor medicale pentru implicarea lor în aceste momente delicate, în care atât ei, cât şi noi toţi, cetăţenii, trebuie să dăm dovadă de o mare responsabilitate. Le mulţumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut şi pentru cel ce va urma. Sper că de data asta ministerul va oferi tot ce e necesar pentru spital. Să avem sănătate!”, a adăugat Marian Petrache.

 

Bilanţ COVID-19 23 iulie. Până astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 41.275 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeşte şi: Mărturie cutremurătoare a unei paciente depistate cu COVID-19 în Cartojani, prima localitate care a intrat în CARANTINĂ

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 393 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.  

 Până astăzi, 2.126 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 22.07.2020 (10:00) – 23.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 25 de decese ( 16 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.586. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 285 de pacienți.