Autorităţile italiene NU mai au loc să îngroape cadavrele imigranţilor clandestini

Publicat: Vineri, 21 August 2015 17:13 // Actualizat: Vineri, 21 August 2015 17:16 // Sursa: romaniatv.net

Autoritățile locale din orașul italian Catania au anunțat vineri că nu mai au locuri în cimitire pentru a-i înmormânta pe imigranții clandestini recuperați morți din apele Mării Mediterane.

Într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica, viceprimarul din Catania a declarat că la ora actuală există 65 de trupuri neînsuflețite care nu pot fi îngropate, pentru că locurile din cimitire sunt epuizate, singurele rămase libere fiind în proprietatea localnicilor.

Din cele 65 de cadavre, 45 sunt ale unor refugiați morți în urma naufragiului din luna aprilie, când un trauler s-a scufundat, provocând decesul a peste 800 de persoane. Viceprimarul a mai precizat că, în ultimii doi ani și jumătate, în cimitirele din Catania au fost înmormântați peste o sută de refugiați.

Citeşte şi Germania s-a săturat de imigranţi. Angela Merkel cere să se ia măsuri în faţa valului de refugiaţi

Însă nu doar cimitirele din Italia sunt depășite, ci și centrele de primire a refugiaților. Ministrul italian de interne, Angelino Alfano, a anunțat luna trecută crearea a încă 10.000 de locuri în taberele de refugiați, acestea adăugându-se celor 86.000 deja existente în cele 456 de centre de primire de pe tot cuprinsul țării, cele mai multe fiind în partea de sud.

Ministrul Alfano a subliniat că presiunea migratorie nu va scădea atât timp cât nu se va stabiliza situația în Libia, unde starea de anarhie a lăsat frontierele nesupravegheate, astfel că imigranții ilegali din Africa pot să traverseze această țară și să se îmbarce apoi în ambarcațiuni puse la dispoziție de traficanți pentru a ajunge în Europa.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H