Autoritățile locale din Piatra-Neamț strâng cureaua și îi trimit pe polițiști la intervenții pe trotinete electrice. Cum au reacționat oamenii legii

Autoriltățile locale din Piatra-Neamț strâng cureaua și îi trimit pe polițiști la intervenții pe trotinete electrice pentru că sunt mult mai ieftine decât mașinile. Poliția Locală a semnat un parteneriat cu o firmă care închiriază trotinete în oraș.

03 oct. 2022, 11:36
Autoritățile locale din Piatra-Neamț strâng cureaua și îi trimit pe polițiști la intervenții pe trotinete electrice. Cum au reacționat oamenii legii

Autoritățile locale din Piatra-Neamț au decis să strângă cureaua și să îi trimită pe polițiștii locali la intervenții pe trotinete electrice.

Citește și Primarii din marile orașe strâng cureaua și iau măsuri pentru economisirea energiei electrice. Ce se va întâmpla cu luminițele de Crăciun

Motivul pentru care autoritățile nemțene au recurs la această metodă este unul foarte simplu, trotinetele sunt mult mai ieftine decât mașinile. Mai mult, acestea cred că motorizați, polițiștii vor ajunge mai repede la cazuri.

Poliția Locală din Piatra-Neamț a semnat de curând, un parteneriat cu o firmă care închiriază trotinete în oraș.

„O să ajute pe viitor timpul de reacție la eventualele sesizări din partea cetățenilor sau eventual alte situații care implică intervenția polițiștilor locali în acele zone”, a declarat Eugen Pancu, director la Poliția Locală Piatra Neamț.

Chiar dacă unii polițiști nu s-au mai deplasat până acum cu un astfel de mijloc de transport, aceștia s-au obișnuit cu noua schimbare și s-au declarat încântați de această idee.

„Până acum nu am mers niciodată, astăzi fiind prima dată când merg cu ea. M-am obișnuit, mi se pare ușor de condus și este un ajutor pentru noi, mai ales pentru a ne deplasa la sesizări”, a declarat Constantin Apopei, politist local.

„Este o idee foarte bună, ne ajută în munca noastră de zi cu zi, având în vedere că avem deplasări destul de lungi pe străzile municipiului”, a spus Valentin Ilie, politist local.

Zilnic patru polițiști locali vor patrula pe străzile din Piatra-Neamț pe trotinetă, însă autoritățile locale și-au propus ca în viitor să extindă acest proiect.

„Patru polițiști locali vor utiliza în fiecare zi trotineta fiind o experiență de tipul unui proiect pilot pe care vrem să îl extindem în ideea optimizării costurilor activității poliției locale”, a spus Andrei Carabelea, primarul din Piatra-Neamț.

Cetățenii s-au arătat încântați de noile mijloace de transport ale polițiștilor.

„Economie și de carburanți și de timp, circulă mai repede. Din moment ce se străduiesc să ajungă, că-s călare, că-s pe jos, să ajungă”, au transmis cetățenii.

Citește și Emil Boc solicită clujenilor să strângă cureaua: „Nu mai lăsați becurile deschise noaptea!”