Emil Boc solicită clujenilor să strângă cureaua: „Nu mai lăsați becurile deschise noaptea!”

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, îi avertizează pe cetățeni că trebuie să strângă cureaua. Se anunță o iarnă grea, susține fost prim-ministru PDL, din vremea președinției lui Traian Băsescu. 

03 sept. 2022, 19:06
Emil Boc solicită clujenilor să strângă cureaua: „Nu mai lăsați becurile deschise noaptea!”

Emil Boc a solicitat clujenilor să se pregătească pentru vremuri grele. Declarațiile fostului premier PDL au venit după ce mai multe primării din țară au anunțat că sunt puternic afectate de facturile mari la lumină și gaze.

Pentru implementarea politicilor severe stabilite la Bruxelles, pe fondul măsurilor „Fit for 55″ și a războiului din Ucraina, e nevoie de sacrificii din partea cetățenilor de rând, susține Ursula von der Leyen, a cărei retorică este preluată și de edilii locali, precum Emil Boc.

Situația s-ar putea agrava peste câteva luni. Într-un interviu oferit pentru presa locală, Emil Boc a declarat că oamenii ar trebui să stingă becul când nu este folosit. De asemenea, el a avertizat că nu toate sălile de curs vor mai fi încălzite, informează Realitatea.

„Vom lucra la diminuarea risipei. Aveți grijă, nu mai lăsați becurile deschise noaptea, căldura când nu e nimeni în școală sau nu este activitate. E o rigoare pentru diminuarea risipei, vom elimina risipa.

Atunci (n.r. – de curând) nu ne interesa că era energie câtă vrei, bani câți vrei”, a declarat oficialul PNL, printre altele.

 

Proteste masive în România, pe fondul crizei energetice

 

Pe fondul crizei energetice, provocate ca urmare a politicilor „verzi” stabilite la Bruxelles, George Simion a revenit cu data pentru protestele anti-guvernamentale. Liderul AUR a anunțat proteste masive antiguvernamentale pentru data de 2 octombrie 2022.

„Cum e lăsat liber Virgil Popescu, lăsat să-și bată joc de soarta României prin înstrăinarea TermoMintia, cu îndatorarea țării prin această compensare, prin favorizarea unor companii necunoscute din energie, ne face să acționăm. Mâine e prima zi de sesiune extraordinară, am anunțat o conferință de presă, pregătim românii pentru proteste, pentru că am văzut că suntem singura forță care poate scoate oamenii în stradă.

La sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, vor fi proteste în București și-n restul țării.

Îndemnăm românii să iasă în stradă. Altfel, Virgil Popescu îi va duce în faliment pe români, vor fi nevoiți să-și vândă apartamentele.

Nu ne dorim o politizare a acestor proteste, invităm și celelalte sindicate, patronate, alte formațiuni de opoziție, pentru a avea o poziție comună, pentru a face o coaliție anti-PSD-PNL”, a declarat George Simion, pentru România TV.