Autorităţile locale din Sectorul 6, acuzate că împiedică modernizarea Pieţei Gorjului

Societatea care trebuia să modernizeze Piaţa Gorjului din Sectorul 6 al Capitalei acuză primăria de sector şi administraţia pieţelor că împiedică executarea acestor lucrări.

RomaniaTV.net
31 ian. 2017, 07:03
Autorităţile locale din Sectorul 6, acuzate că împiedică modernizarea Pieţei Gorjului

Urmare a articolului EVACUARE din Piaţa Gorjului. Ce se întâmplă cu lucrările de modernizare de 2 milioane de euro, suntem in orice moment dispusi sa aratam opiniei publice toate actele care au stat la baza functionarii societatii noastre ,a tuturor controalelor efectuate de institutiile abilitate si ne referim in special la Agentia Nationala de Administrare Fiscala si mai putin a Curtii de Conturi care nu a efectuat niciodata controale la societatea noastra ,din simplu motiv ca nu are in competenta sa, controlul activitatii persoanelor juridice private .

Controlul efectuat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a desfasurat in luna octombrie a anului 2016 si in urma acestuia s-a constatat ca nu sunt necesare aplicarea a nici unei masuri de sanctionare ,deci ca urmare nu au fost constatate neregului in activitatea societatii noastre.

Cu privire la afirmatiile legate de obligatia de a face, a societatii noastre ,mai precis de a executa o lucrare de dezvoltare a pietei ,nu am negat-o niciodata si mai mult decat atat am facut eforturi semnificative prin inaintarea de petitii, documentatii tehnice ,analize financiare ,expertize pentru a obtine Autorizatia de Construire la toate autoritatile si in special la Primaria Sectorului 6 a Municipiului Bucuresti.

Au existat in permanenta doua modalitati de raspuns ,respectiv lipsa unui raspuns la adresele societatii noastre sau raspunsuri prin care eram indemnati sa cerem incetarea Contractului de Asociere cu Administratia Pietelor.
De ce Administratia Pietelor nu spune ca pentru indeplinirea obligatiei de catre S.C FRESH FISH DAILY S.R.L era absolut necesara si implicarea acestei institutii in obtinerea Autorizatiei de Construire.

Adminisitratia Pietelor Sector.6 Bucuresti a obstructionat prin lipsa sa de implicare obtinerea Autorizatiei de Construire asteptand termenul de 03.12.2016 ca sa invoce incetarea contractului.

S.C FRESH FISH DAILY S.R.L a initiat executarea proiectului , a solicitat Certificatul de Urbanism , a contractat Arhittecti ,studii geo,ridicari topo pentru elaborarea proiectului ,a sprijinit,implicit si activitatea de elaborare a PUD-uli initiata de Administratia Pietelor si din luna aprilie 2016 cand toate demersurile erau finalizate pentru aprobarea PUD-ului si pana in prezent Primarul sectoruului 6 Gabriel Mutu refuza sa puna pud-ul pe ordinea de zi pentru a putea fii votat in consililu local al sectorului 6.

PRIMARIA SECT.6 si Administratia Pietelor nu a mai facut nici un fel de demers pentru a se finaliza si aproba PUD-UL .
In concluzie S.C FRESH FISH DAILY S.R.L nu putea incepe executarea a nici unei lucrari de construire si modernizare a Pietei Gorjului din simplu fapt ca a fost oprita si fortata sa se limiteze doar la exploatare fara asa aibe posibilitatea de dezvoltare .

In aceste conditii ne-a adresat asa cum am spus si mai sus institutiilor publice si am solicitat prelungirea termenului de executie pana la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu , raspunsul a fost solicitarea de incetare a contractului evident fiind faptul ca asta s-a dorit .

Ne-am adresat Administratiei Pietelor in calitate Asociati si ne-am afirmat inca o data dorinta de modernizarea a halei prin modificari semnificative dar in lipsa documentelor necesare am ales sa facem reparatii absolut necesare care nu necesita autorizatie de construire conform legii 50/1991 republicata, lucrari care trebuiau facute in interesul principal al societatii civile .

Am initiat un program de igienizare fara modificari de structura astfel :
-avem aceiasi hala,fara nici o modernizare si chiar si in aceste conditii dup ace initial au fost de accord cu reparatiile s-a opus interesului social si al cetatenilor sectorului 6.

Am solicitat urgentarea fara nici un fel de intarziere a ridicarii interdictiei de continuare a lucrarilor de reparatii pentru urmatoarele motive:

Inca din decembrie 2015 de la inceputul activitatii S.C FRESH FISH DAILY in P-ta Gorjului, am sesizat o serie de situatii prin Administratia Pietelor ,situatii cu care ne confruntam in spatiile aflate in exploaterea societatii noastre.

De buna credinta S.C FRESH FISH DAILY SRL avand in vedere calitatea de asociat si societatile cu calitatea de chirias in P-ta Gorjului am considerat ca Administratia Publica Locala v-a sprijini activitatile care vin in sprijinul cetateanului si vom rezolva urgent urmatoarele probleme:

  • Hidroizolatia din hala agroalimentara era intr-o stare de degradare majora si la fiecare ploaie existau scurgeri prin tavan care afectau atat marfa cat si vanzarile
  • Pavimentul era intr-o stare de degradare foarte avansata din cauza traficului si a uzurii in toti anii de la constructia halei si pana in prezent
  • Peretii halei s-au degradat si nu mai erau izolati permitind infiltratii ,curent si accesul rozatoarelor care degradeaza marfa si alunga clientii
  • Aleea dintre hala si celelalte cladiri este neigienizata si nu poate fi reparata fara reparatia pavimentului si a acoperisului de deasupra aleei unde nu mai sunt functionale atat jgheaburile de la hala cat si cele de la acoperisul aleeii .
  • Caile de acces in hala ( usile ) sunt de asemenea intr-o stare foarte avansata de degradare si necesita inlocuirea lor de urgenta ,avand in vedere atat izolarea halei cat si partea estetica care nu mai este atractiva si clientii refuza sa le mai foloseasca prefarand sa nu mai intre in hala
  • Tarabele sunt dintr-o generatie foarte veche si creeaza impresia unei piete din anii 1980
  • Instalatiile sanitare inghetau in timpul sezonului rece si nu se mai poate folosi apa curenta
  • Instalatiile electrice erau un real pericol atat pentru client cat si pentru utilizatori

Am inceput igienizarea si repararea halei agroalimentare cu sprijinul neconditionat al cetatenilor ,comerciantilor si producatorilor ,dar dupa aproximativ o luna lucrarile au fost oprite de catre primarie fara a se lua in calcul riscul sa nu fim pregatiti inainte de inceperea sezonului ploios ,riscul ca cetatenii sa stea in conditii improprii,riscul ca producatorii sa nu aibe unde sa-si mai vanda marfa si riscul ca P-ta Gorjului sa devina mai insalubra ca inainte de decembrie 2015.
Ne-am intrebam daca Adminstratia Publica lucreaza in interesul cetateanului sau impotriva lui si va intrebam care este scopul opririi unei lucrari de igienizare .

Cetatenii au observant schimbarile realizate si s-a vazut sprijinul lor prin atitudinea avuta fata de comercianti dar incetul cu incetul s-a vazut lipsa de interes pentru cetatean si respectul oamenilor si astfel am fost nevoiti nevoiti sa aratam cu degetul catre cei care desi nu s-au implicat in proiect ,in speta Primaria sectorului.6,care nu au facut decat sa complice lucrurile si sa creeze probleme artificiale, aducand doar dezavantaje cetateanului. Noi ne-am asumat costuri ,munca si implicatie ,Primaria ne-a oprit nejustificat .

Am luptat ne-am dorit si ne dorim sa finalizam proiectul ,am considerat ca beneficiarii ( cetatenii) nu trebuie sa astepte sis a sufere din lipsa de reactie a primariei si am investit peste 200.000 de euro in reparatii inainte de a realiza proiectul pe care ni l-am asumat ,dar nu a fost suficienta buna credinta pe care am aratat-o .
Inca asteptam aprobarea PUD-ului pentru a putea obtine Autorizatia de Construire si a incepe sa construim dar ne vedem pusi in situatia de a fi calomniati .