Autorităţile locale interzic camparea în Valea Cerbului

Publicat: Luni, 02 Martie 2020 08:38 // Actualizat: Luni, 02 Martie 2020 08:38 // Sursa: romaniatv.net

Începând din această primăvară, administraţia locală va interzice camparea pe termen lung a rulotelor şi a corturilor în zona Valea Cerbului, situată în apropierea cabanei Gura Diham.

Decizia a fost luată în şedinţa de Consiliu Local, cu majoritate de voturi, în luna ianuarie 2020. Hotărârea de Consiliu Local încheie astfel o tradiţie de zeci de ani a turiştilor, în mare parte din Bucureşti, care alegeau să-şi petreacă verile la poalele muntelui, în cel mai rustic mod posibil. La baza deciziei de interzicere a campării în zona Valea Cerbului au stat cel puţin trei argumente, susţine Nae Savel, viceprimarul oraşului Buşteni: invazia urşilor gunoieri, necesitatea ecologizării zonei de camping care face parte din Parcul Natural Bucegi şi nu în ultimul rând încurajarea unui turism civilizat, informează Adevarul.ro.

"În primul rând, vorbim despre impactul urs-om. Atâta vreme cât Ministerul Mediului nu intervine pentru relocarea urşilor măcar, nu zic de lichidarea lor, există riscuri pentru că animalul devine agresiv când nu te aştepţi. De ce? Pentru că şi noi suntem foarte agresivi. Mergem extraordinar de aproape faţă de el să-l filmăm, să-l fotografiem. În al doilea rând, este vorba şi despre impactul cu mediu. Până la urmă, acolo este Sit Natura 2000, un parc natural, iar gunoiul e gunoi, cât ne-am abţine să nu-l producem, el tot rezultă. În plus, mai erau probleme legate şi de toaletele ecologice, iar curăţarea, vidanjarea, închirierea erau suportate de administraţia publică", a explicat viceprimarul oraşuli Buşteni motivele care au stat la baza deciziei de interzicere a campării.

În plus, viceprimarul s-a arătat deranjat şi de atitudinea unora dintre turişti, despre care spune că se comportau ca şi cum terenul ar fi fost al lor şi începuseră să-şi îngrădească anumite porţiuni de teren, ba chiar să-şi planteze diverse răsaduri.

"Ei s-au împroprietărit mai rău decât a făcut-o Cuza, fără să mai întrebe pe cineva din administraţie. Să ne întrebe şi pe noi, unde ar putea să campeze sau cât timp am putea campa sau ce suprafaţă ne-aţi putea da pentru o rulotă. Nu era rău, ideea e că dintr-un loc civilizat a ajuns un loc mai puţin civilizat. Unii rămâneau acolo şi câte şase luni", a completat Savel.

Citeşte şi: Elev al şcolii de Poliţie prins la furat inele în mall

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Buşteni camping interzis rulotă Valea Cerbului
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H