Autorităţile locale vor să scape FC Timişoara de Iancu

Marian Iancu a afirmat în repetate rânduri că intenţionează să se retragă de la gruparea bănăţeană, iar autorităţile locale speră să profite de situaţia delicată a omului de afaceri, condamnat la închisoare în dosarul RAFO. Părţile au negociat condiţiile transferului pachetului majoritar de acţiuni şi au ajuns la un acord verbal.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 15:26
Autorităţile locale vor să scape FC Timişoara de Iancu

Cu câteva zile înainte de a afla că a fost condamnat la 10 ani de detenţie în dosarul RAFO, Marian Iancu a primit o ofertă pentru a vinde pachetul majoritar de acţiuni al clubului FC Timişoara.

Opinia Timişoarei scrie că preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, i-a făcut lui Iancu o ofertă pentru 51 la sută dintre acţiunile de la Poli şi i-a dat termen de gândire până la începutul anului viitor. Situaţia lui Iancu, care ar putea ajunge după gratii după ce a fost condamnat în dosarul RAFO, ar putea grăbi lucrurile în sensul dorit de consilierii locali.

Astfel, chiar în ziua în care a fost condamnat Iancu s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor din Timiş, cu care a ajuns la un acord verbal privind cedarea pachetului majoritar de acţiuni.

FC Timişoara are datorii de aproximativ 7,25 milioane de euro, iar echipa riscă să nu mai fie programată în campionat din cauza probelmelor financiare. Potrivit situaţiei financiare a clubului, publicată pe site-ul oficial, din cele peste 7 milioane de euro plata a 1,5 milioane reprezintă o „urgenţă”.

Potrivit lui Constantin Ostaficiuc, CJ Timiş, „împreună cu Consiliul Local Timişoara şi, probabil, Universitatea Politehnică”, va prelua 51% din acţiunile FC Timişoara. „Se va face un audit, ni se va prezenta un buget pentru anul viitor şi lucrurile se vor aşeza treptat. Noi ne dorim ca mutarea să se facă în cel mai scurt timp, ca termen aproximez în jur de două săptămâni„, a spus Ostaficiuc.