Autorităţile nu iau în calcul carantinarea Sibiului. Nelu Tătaru a cerut CJSU să ia măsuri pentru scăderea transmiterii virusului

Nelu Tătaru a declarat că nu se pune problema carantinării municipiului Sibiu. Ministrul a discutat cu autoritățile locale cărora le-a propus o serie de măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului. De asemenea, acesta a cerut autorităților să facă o evaluare în ceea ce privește focarele și modul de transmitere a bolii. 

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 12:44
Autorităţile nu iau în calcul carantinarea Sibiului. Nelu Tătaru a cerut CJSU să ia măsuri pentru scăderea transmiterii virusului

Orașul Sibiu a depășit rata de infectare de șase la mia de locuitori, ministrul Sănătății a anunțat că a făcut, împreună cu autoritățile locale, o evaluare a unităților medicale din județ.

În Sibiu sunt 507 paturi, dintre care 21 pentru pacienții internați la ATI, fiind făcută o reevaluare în vedere extinderii numărului de paturi.

Citește și: Situaţie critică la Spitalul Judeţean Sibiu. Doi medici infecţionişti consultă ZILNIC peste 250 de pacienţi

”În acest moment, ca şi capacitate, putem extinde la 132 de paturi, dintre care încă 22 de paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean şi zece paturi la Spitalul Militar”, a declarat ministru Sănătăţii la finalul întâlnirii cu membrii CJSU Sibiu.

Ministrul Sănătății susține că nu este necesară carantinarea Sibiului, dacă focarele sunt izolate și carantinate.

”Am evaluat în aceste momente efectiv focarele existente, dezvoltarea acestor focare, zonele care au dat acest număr de cazuri şi numărul de cazuri în sine. Dacă aceste cazuri sunt izolate şi carantinate menţinem o evaluare pe o următoare perioadă tocmai pe parcursul acestor măsuri pe care le avem. Deocamdată, nu luăm în discuţie acest lucru până nu facem această analiză şi evaluăm şi măsurile pe care le-am propus eu pentru a scădea transmiterea”, a explicat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că a recomandat CJSU, printre altele, ”scăderea mobilităţii şi scăderea transmiterii, având ca efect scăderea numărului de cazuri”.

Citește și: Şcolile rămân închise în România pe fondul pandemiei COVID. Nelu Tătaru: Nu se redeschid dacă rămânem pe creştere

”Extensia nu o putem face la infinit în contextul în care avem o normă de personal care este de la începutul acestei pandemii. De aceea, regula rămâne în acest moment limitarea creşterii numărului de cazuri prin limitarea transmiterii”, a arătat el.

Târgul de Crăciun din Sibiu, suspendat din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Târgul de Crăciun din Sibiu a fost suspendat din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Anunţul a fost făcut,luni, de organizatorii evenimentului. Reamintim că Sibiul a ajuns la o incidenţă cumulată de 6,03 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.