Situaţie critică la Spitalul Judeţean Sibiu. Doi medici infecţionişti consultă ZILNIC peste 250 de pacienţi

Spitalul Județean Sibiu se află într-o situație critică. Instituția medicală are doar doi medici infecționiști care consultă zilnic peste 250 de pacienți, conform managerului spitalului, Liliana Coldea.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 11:18
Situaţie critică la Spitalul Judeţean Sibiu. Doi medici infecţionişti consultă ZILNIC peste 250 de pacienţi

Nelu Tătaru a a vizitat astăzi Spitalul Județean Sibiu, unde  managerul unităţii i-a transmis că este nevoie de medici infecţionişti.

Citește și: BILANŢ CORONAVIRUS 4 NOIEMBRIE. RECORD ABSOLUT: Peste 8.500 de infectări şi 148 de decese, 1001 pacienţi la ATI

Conform managerului spitalului, unitatea are doar doi medici infecţionişti care consultă zilnic peste 150 de bolnavi internaţi, precum și peste 100 de oameni care ajung în Unitatea de Primire Urgenţe. Liliana Coldea a adăugat faptul că spitalul are nevoie și de 15 paturi suplimentare de terapie intensivă, fiind o problemă şi cu staţia de oxigen.

Orașul Sibiu are rata de infectare cu covid mai mare de 6 la mia de locuitori. Astăzi au fost raportate în județul Sibiu 146 de cazuri de infectare cu coronavirus, incidența județului ajungând la 4,4 la mia de locuitori. De asemenea, alte 89 de persoane au fost recontaminate cu coronavirus în Sibiu.

România a înregistrat astăzi un nou record COVID. Grupul de Comunicare Strategică a raportat un nou record absolut: 8.651 de infectări cu COVID-19, la 35.964 teste efectuate. De asemenea, au fost înregistrate 148 de noi decese şi 1001 de pacienţi la ATI.


loading...