Autoritățile ucrainene spun că situația din Herson este tensionată şi dificilă: „Trupele ruse sunt încă prezente, iau maşinile civililor şi încarcă în ele bunuri furate”

Autoritățile ucrainene spun că situația din orașul Herson este una tensionată şi dificilă și de așteaptă la ce e mai rău. Acestora le este foarte greu să ia legătura cu populația civilă din orașul care a rămas deconectat de la internet.

10 nov. 2022, 23:50
Autoritățile ucrainene spun că situația din Herson este tensionată şi dificilă: „Trupele ruse sunt încă prezente, iau maşinile civililor şi încarcă în ele bunuri furate”

Autoritățile ucrainene spun că situația din Herson este una tensionată și dificilă în condițiile în care le este din ce în ce mai greu, să ia legătura cu populația civilă din orașul care a rămas deconectat de la internet.

Citește și Dezastru militar de proporții! Soldații ruși au lăsat în urmă o mulțime de echipamente și vehicule militare după retragerea din Herson

Temerile lor vin pe fondul retragerii armatei ruse din Herson, ordonate miercuri, de președintele Vladimir Putin, care nu seamănă deloc cu o retragere obișnuită.

Ucrainenii spun că orcii lui Putin sunt încă prezenți în regiune și fac în continuare ce știu ei mai bine, fură și distrug tot ce el iese în cale.

Șefa administraţiei militare a oraşului Herson, Halina Lugova, a spus joi, că situaţia din oraşul Herson este „tensionată şi dificilă”.

„Nu există nicio conexiune la internet în oraş, prin urmare cu oamenii cu care comunic nu am mai luat legătura de ieri (miercuri)”, a declarat Halina Lugova, potrivit CNN.

”Oamenii din orașul Herson trăiesc cu frică”

Haliana Lugova spune că locuitorii orașului Herson sunt îngroziți de tot ceea ce li se întâmplă, dar și pentru că nu știu ce le va aduce ziua de mâine.

„Locuitorii oraşului Herson sunt panicaţi, simt teamă din cauza incertitudinii cu privire la ceea ce se va întâmpla mâine. Ocupanţii au făcut presiuni asupra oamenilor, le-au confiscat proprietăţile. Ooamenii încă pot simţi prezenţa ruşilor în oraş. Se pare că nu mai există puncte de control (ruseşti), dar oamenii văd că ocupanţii sunt în oraş”, a adăugat șefa administraţiei militare a oraşului Herson.

Ucrainenii i-au surprins miercuri seară, pe soldații ruși în timp ce încărcau în camioanele lor bunurile furate din oraş.

„Erau camioane, echipamente grele şi maşini furate de la civili care se îndreptau dinspre Snihurivka (un oraş de la graniţa regiunilor Mikolaiv şi Herson) spre podul Antonivski”, a spus Haliana Lugova.

Potrivit oficialului ucrainean, orașul Herson se confruntă cu lipsuri cronice, nu se mai găsesc combustibili şi există doar parţial încălzire, apă şi energie electrică.

„Aprovizionarea cu medicamente este insuficientă. Acest lucru este valabil în special în cazul medicamentelor pentru diabetici şi bolnavii de cancer”, a subliniat oficialul ucrainean.

Citește și Dorința macabră a dictatorului cecen Ramzan Kadîrov! Visează să moară cu copiii săi în „războiul sfânt” din Ucraina