Dezastru militar de proporții! Soldații ruși au lăsat în urmă o mulțime de echipamente și vehicule militare după retragerea din Herson

O mulțime de echipamente rusești distruse au fost lăsate în urmă în Herson, după ce comandantul Rusiei în Ucraina, generalul Serghei Surovikin, a declarat ieri că nu mai este posibil să se menţină aprovizionarea oraşului.

10 nov. 2022, 21:46
Dezastru militar de proporții! Soldații ruși au lăsat în urmă o mulțime de echipamente și vehicule militare după retragerea din Herson

Armata rusă s-a retras din oraşul ucrainean Herson,  singura capitală regională capturată de la începutul invaziei din februarie.

Ministrul Apărării, Serghei Soigu și generalul Serghei Surovikin sunt cei care au ordonat retragerea trupelor ruse peste fluviul Nipru.

Imaginile apărute pe Twitter arată echipamente și vehicule militare abandonate de soldații ruși, unele dintre ele par avariate în timpul unor încercări eșuate de traversare a Niprului.

Într-un clip devenit viral, doi soldați ruși relatează că s-au trezit devreme pentru a fi evacuați, unul dintre ei povestind că este prima oară când vede orașul Herson și fluviul Nipru.

„Deci, un moment istoric. Destul de dificil. Traversând pe celălalt mal al Dineperului. Prima dată am văzut Dnieper. Prima dată am văzut Herson. Este lat. Da. Iar acum mi-e clar de ce se întâmplă asta. Apărarea orașului cu aceste linii de aprovizionare ar fi nebunie completă. Este greu, amar, mai ales că Herson este acum un subiect al Federației Ruse. Am văzut aici multe banere cu ‘Rusia este aici pentru totdeauna’. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare. Sperăm ca să recâștigăm asta cumva. Nimic nu este pierdut dacă există o dorință pentru victorie, o dorință pentru rezistență”, a povestit un soldat.

Citiți și: Dmitri Medvedev ameninţă cu atac nuclear: Suntem ameninţati cu ruperea teritoriilor de Rusia

De asemenea, podul strategic Antonovsky de peste Nipru a suferit mari pagube după atacurile repetate ale ucrainenilor cu sisteme HIMARS.

Corespondentul rus de război a filmat inclusiv podul, pentru a expune pagubele suferite în urma bombardamentelor efectuate de ucraineni cu sistemele Himars furnizate de Statele Unite ale Americii.

„Distrugerile aduse podului Antonovski din cauza cărora comunicarea între malul drept și stâng al Niprului a fost întreruptă”, a afirmat jurnalistul

Iată ce au lăsat rușii în urma, după retragere.

Mai mult de 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi de la începutul invaziei Ucrainei, a estimat miercuri generalul Mark Milley, şeful Statului Major american Interarme, adăugând că pierderile au fost probabil de acelaşi ordin şi de partea ucraineană.

Citiți și: Pierderile uriaşe suferite de Rusia. Peste 100.000 de soldaţi ruşi au murit sau au fost răniţi în războiul din Ucraina