Autorul atentatului terorist de la mall-ul din Brăila rămâne încă o lună în arest

Autorul atentatului terorist de la Mall Brăila, Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 20 de ani, a primit încă o lună de arest preventiv, după ce judecătorii Tribunalului Brăila au admis propunerea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de prelungire a arestului începând cu data de 11 ianuarie şi până la data de 9 februarie inclusiv, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
10 ian. 2019, 13:16
Autorul atentatului terorist de la mall-ul din Brăila rămâne încă o lună în arest

Măsura prelungirii arestului preventiv s-a dat în lipsă, Marius Valentin Parfenie aflându-se la Penitenciarul Jilava, unde a fost dus la sfârşitul lunii noiembrie 2018, pentru a fi supus expertizei psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină legală „Mina Minovici”, rezultate care nu au sosit încă.

Pe 11 noiembrie 2018, un tânăr de 20 ani a rănit zece persoane, după ce a intrat cu maşina în uşile de acces de la Mall Brăila, la puţin timp după ce a înjunghiat un bărbat şi a rănit doi pietoni aflaţi pe centura oraşului.

Procurorii DIICOT au deschis, în acest caz, dosar pe legea privind combaterea terorismului, iar procurorii Serviciului Teritorial Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiunilor prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, fiind vorba de un dosar distinct de cel deschis la Tribunalul Brăila.

În urma atacului de la Mall Brăila, au fost rănite şapte persoane, cinci adulţi şi doi copii de 11 şi 13 ani. Înainte cu puţin timp de a intra în mulţimea de la mall, tânărul înjunghiase un bărbat cu care avusese un conflict, de la o maşină şi rănise alte două persoane, pe centura oraşului. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,37mg/l alcool şi i-au fost recoltate probe biologice, urmând a se stabili dacă acesta se află sub influenţa altor substanţe.

Parfenie a fost condamnat în 2017 de Judecătoria Brăila la 6 luni de supraveghere ca măsură educativă, pentru comiterea în 2015, pe vremea când era minor, a infracţiunii de lovire sau alte violenţe, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan. Marius Valentin Parfenie şi tatăl său au bătut cu ranga un bărbat până l-au băgat în spital, tatăl acestuia fiind condamnat la rândul lui la 8 luni de închisoare.


loading...