Autorul masacrului de la Kongsberg este danez şi s-a convertit la islam acum patru ani. Bărbatul a omorât cinci persoane, cu arcul

Atacul cu arcul soldat cu cinci morţi în Norvegia pare în acest stadiu un "act terorist", au apreciat joi serviciile de securitate norvegiene (PST), care nu au ridicat totuşi nivelul de ameninţare teroristă în ţară din această cauză,

14 oct. 2021, 16:48
Autorul masacrului de la Kongsberg este danez şi s-a convertit la islam acum patru ani. Bărbatul a omorât cinci persoane, cu arcul

Evenimentele survenite miercuri seara la Kongsberg, oraş din sud-estul Norvegiei, „au aparenţele unui act terorist în acest stadiu, dar ancheta va clarifica mai mult ce anume le-a motivat”, a indicat PST într-un comunicat.

Bărbatul reţinut, care şi-a recunoscut faptele, potrivit anchetatorilor, este un danez de 37 de ani, convertit la islam şi suspectat în trecut de radicalizare, anunţase puţin mai devreme în cursul zilei poliţia norvegiană.

El „este cunoscut de PST”, a confirmat serviciul de securitate internă, care a refuzat totuşi să ofere detalii.

Serviciul norvegian a lăsat totuşi neschimbat nivelul său de alertă privind ameninţarea teroristă în ţară, acesta fiind considerat ca „moderat”.

Citeşte şi Masacru în Norvegia. Mai multe persoane au fost ucise în urma unui atac cu arcul

„Potrivit analizei noastre, ceea ce s-a petrecut miercuri la Kongsberg nu schimbă stadiul de ameninţare la nivel naţional”, a indicat el.

Presupusul autor, al cărui nume nu a fost făcut public, urmează să fie prezentat unui judecător vineri şi să fie supus unui examen psihiatric, potrivit autorităţilor.

Citeşte şi Atac terorist cu toporul, în Suedia. Opt persoane au fost rănite, suspectul a fost împuşcat de poliţie


loading...