Autorul masacrului din Texas îşi anunţase intenţiile pe Facebook. „Voi deschide focul într-o şcoală primară!”

Tânărul care a ucis marţi 19 copii şi doi profesori într-o şcoală primară din Texas anunţase pe Facebook că va comite acest atac, a declarat miercuri guvernatorul statului, Greg Abbott.

25 mai 2022, 22:27
Autorul masacrului din Texas îşi anunţase intenţiile pe Facebook. „Voi deschide focul într-o şcoală primară!”

Salvador Ramos, de 18 ani, a publicat succesiv un mesaj, avertizând că va deschide focul asupra bunicii sale, apoi altul în care preciza că a făcut-o. „Al treilea mesaj, fără îndoială cu mai puţin de 15 minute înainte de a sosi la şcoală, spunea:’Voi deschide focul într-o şcoală primară'”, a precizat guvernatorul statului Texas, într-o conferinţă de presă.

Liceanul, ucis de forţele de ordine, a folosit o puşcă de asalt, o armă extrem de letală, a adăugat Greg Abbott.

Citeşte şi Amănunte despre masacrul din Texas. Toţi cei 19 copii ucişi erau în clasele a 3-a şi a 4-a FOTO

Platforma a precizat imediat că atacatorul publicase aceste avertismente în cadrul mesageriei private a Facebook şi că în consecinţă mesajele nu au fost descoperite decât după tragedie.

Facebook „cooperează pe deplin” cu poliţia care efectuează ancheta asupra masacrului, a asigurat Andy Stone, un purtător de cuvânt al Meta, compania mamă a reţelei de socializare.

Citeşte şi Masacru la o şcoală din Texas: 19 elevi şi un profesor au fost împuşcaţi mortal

Numai în acest an, în Statele Unite au fost înregistrate 27 de împușcături în școli, soldate cu răni sau decese. De asemenea, SUA au avut parte de mai mult de 200 de împucături în primele cinci luni ale anului 2022. Masacrul de marţi, din Texas, a venit la doar 10 zile după un masacru care a avut loc la un supermarket din Buffalo, New York, în care au fost ucise peste 10 persoane.