Autostrada Pitești-Sibiu se licitează în toamnă. UE ne dă bani s-o facem

Publicat: Joi, 19 Ianuarie 2012 07:46 // Actualizat: Vineri, 20 Ianuarie 2012 09:15 // Sursa: RTV.net

Lucrările ar dura trei ani și ar costa peste 3 miliarde de euro. De acest proiect s-au ferit toți șefii care s-au perindat pe la Transporturi.

Foto: fin.ro

Statul va scoate la licitație proiectul de autostradă Pitești-Sibiu în trimestrul 4 al acestui an, finanțarea lucrărilor fiind asigurată din fonduri europene prin programul POS-T 2014-2020, potrivit unei comunicări a Companiei de Autostrăzi, remisă RTV.NET. Execuția este estimată să dureze trei ani, iar costul lucrărilor ar putea depăși 3 miliarde de euro pentru cei 160 de km de autostradă.

„La momentul actual, obiectivul se află în faza de elaborare a documentației de atribuire pentru Revizuirea Studiului de Fezabilitate. Durata de revizuire a acestui Studiu este de șase luni”, spune Daniela Draghia, director CNADNR, în exclusivitate pentru RTV.NET.

În luna octombrie a anului trecut, un oficial din Ministerul de Externe suedez afirma că statul nordic ar fi dispus să finanțeze proiecte de infrastructură precum Pitești-Sibiu începând de la studiile de fezabilitate și până la lucrările efective. „Dezvoltarea proiectelor strategice în parteneriat reprezintă un element principal în cadrul unei colaborări win-win atât pentru România, cât şi pentru Suedia. Suedia este dispusă să finanţeze studii de fezabilitate, obişnuind să facă acest lucru în special în proiectele finanţate prin grant-uri, de obicei cu 50% din costuri ”, a precizat Karl Edberg, senior adviser în Ministerul Afacerilor Externe al Suediei.

Autostrada Pitești-Sibiu este singura din partea românească a Coridorului IV Pan-European încă nelicitată. Toți șefii care au trecut pe la Transporturi au evitat să demareze procedurile de licitație motivând că este un proiect prea scump pentru care nu se găsesc bani. În puţinele declaraţii oficiale, s-a spus că autostrada s-ar putea face în concesiune, dar, din ultimul răspuns al Companiei de Autostrăzi reiese clar că se va face din fonduri eruropene, cel mai probabil în procent de 85%.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 ian 14:07
...Studiului de Fezabilitate. Durata de revizuire a acestui Studiu este de șase luni”, spune Daniela Draghia, director CNADNR, pentru RTV.NET. În luna octombrie a anului trecut, un oficial din Ministerul de Externe suedez afirma că statul nordic ar fi dispus să finanțeze proiecte de infrastructură...
19 ian 15:33
Răspunde | Votează email 0 email
http://www.romopi.blogspot.com/2012/01/te-alaturi-protestelor-organizate-de.html
http://www.romopi.blogspot.com/2012/01/te-alaturi-protestelor-organizate-de.html
19 ian 14:59
...src="http://www.yakazauto.ro/wp-content/plugins/rss-poster/cache/a994c_987411l.jpg" alt="" border="0" />  via | RTV | CNADNR ...
19 ian 10:58
Răspunde | Votează email 0 email
adi
http://romopi.blogspot.com/2012/01/te-alaturi-protestelor-organizate-de.html
19 ian 09:41
Răspunde | Votează email 0 email
tomi666
ha s-o vedem si pe asta facuta cind noi astia tineri vom ajunge la pensie!!!
greu se mai misca toate regimurile politice au dat-o in bara cu constructia de autostrazi dar astia din urma PDL-ei sunt cei mai groaznici! taie panglici la autostrazid de 10 km !!!! mie mi-ar fi rusine sa tai asemenea panglici! macar sa faci citeva sute de km si sa zici ce lucru bun s-a facut nu asa cu portia de 10 km!!
19 ian 11:02
Votează email 0 email
adi
Bre macar astia cu 10 km azi , 10 maine au facut mai mult decat guvernele anterioare , cu parere de rau ti-o spun dar daca nu tii cont de asta inseamna ca esti foarte TRIST si iti meriti soarta
19 ian 08:25
Răspunde | Votează email 0 email
Niro Aed
http://romopi.blogspot.com/2012/01/te-alaturi-protestelor-organizate-de.html
1
EUR
4.7635
RON
14 Nov
noapte 12 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H