Autostrada Sibiu-Pitești! Imagini senzaționale cu Daniela și Alina, tunelurile care vor străbate Munții Carpați| VIDEO

După mulți ani de așteptare, autostrada Sibiu-Pitești prinde contur. Grupul austriac PORR a forat până în prezent peste 700 de metri din lungimea totală de 2.700 de metri a tunelurilor Daniela și Alina care vor străbate Munții Carpați

19 mart. 2024, 09:13
Autostrada Sibiu-Pitești! Imagini senzaționale cu Daniela și Alina, tunelurile care vor străbate Munții Carpați| VIDEO
Imagini senzaționale cu Daniela și Alina, tunelurile care vor străbate Munții Carpați

Imagini senzaționale cu Daniela și Alina, tunelurile care vor străbate Munții Carpați. Potrivit autorităților, această secțiune face parte din cel mai important proiect de infrastructură rutieră, deoare este cel mai lung tunel de autostradă din România.

Citește și Cu trotineta pe Autostrada Soarelui. Ce amendă a luat după ce l-a prins „radarul”

Imagini senzaționale cu Daniela și Alina, tunelurile care vor străbate Munții Carpați

Având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, proiectul prevede cele mai complexe lucrări de infrastructură rutieră din țara noastră și asta pentru că este prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați.

Autostrada Sibiu – Pitești A1 va avea o lungime de 122 de km, fiind împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu – Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022.

Pe Secțiunea 4 Curtea de Argeș – Tigveni licitația s-a finalizat cu semnarea contractului pe 15 noiembrie 2021 cu austriecii de la PORR. Acolo autostrada se află în etapa de proiectare.

Pe Secțiunea 3 în luna mai a fost selectat câștigătorul – o asociere de constructori din Italia și România care au câștigat practic cea mai scumpă licitație de autostradă lansată vreodată în România. Pe data de 1 august 2022 CNAIR a semnat contractul cu Asocierea WEBUILD SPA (Astaldi) – TRANCRAD SRL.

Pe Secțiunea 2, cea mai dificilă porțiune care trece prin Valea Oltului și presupune realizarea a șapte tuneluri, CNAIR a semnat în luna februarie un contract de 860 de milioane de euro cu o firmă din Turcia.

Citește și Numeroase nereguli pe o porțiune proaspăt inaugurată din Autostrada A0! CNAIR: ”Nimeni nu a observat că lipsesc astfel de indicatoare”