Autostrada Soarelui, deszăpezită cu taburi. Armata deblochează România

Militari şi mijloace tehnice din unităţile Armatei au continuat să acţioneze, conform dispoziţiei ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, pentru salvarea persoanelor aflate în pericol şi deblocarea drumurilor în zone afectate de viscol şi de căderile masive de zăpadă, informează un comunicat al MApN.

RomaniaTV.net
28 ian. 2012, 13:51
Autostrada Soarelui, deszăpezită cu taburi. Armata deblochează România

Militari din Regimentul 30 Gardă au intervenit sâmbătă 28 ianuarie, în Bucureşti, în pieţele Drumul Taberei, Gorjului şi Veteranilor, pentru degajarea zăpezii, şi acţionează cu transportoare blindate pe autostrada A2, pentru fluidizarea traficului, alături de camarazii de la Batalionul 96 Geniu.

Militari ai Batalionului 22 Transport efectuează mai multe curse cu o cisternă pentru a alimenta cu apă potabilă o mănăstire situată la cota 1.000 pe raza localităţii Moţăieni, judeţul Dâmboviţa, iar militari din Batalionul 3 Geniu acţionează, în judeţul Buzău, pentru deblocarea drumurilor ce leagă Râmnicu Sărat de localităţile Boldu şi Balta Albă.

De asemenea, Comandamentul Logistic Întrunit a intervenit cu militari şi tehnică pentru deblocarea autostrăzii A1, la km 69, a DN 5, în dreptul localităţii Uzunu, judeţul Giurgiu, şi în localităţile Beştepe, judeţul Tulcea, şi Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, pentru deszăpezirea autovehiculelor şi deblocarea căilor de comunicaţie.

În cursul zilei de vineri, militarii din Forţele Terestre au intervenit pentru deszăpezirea autovehiculelor şi deblocarea căilor de comunicaţii pe autostrada A1 la intersecţia cu Centura Capitalei şi la km 69, pe DN 3 la intersecţia cu Centura Capitalei şi în zona localităţii Brăneşti, în localitatea Boţârlău, jud. Vrancea, şi pe calea de comunicaţie Alexandria-Răsmireşti, jud. Teleorman.

Militarii au intervenit, la solicitarea Prefectului judeţului Vrancea, pentru deszăpezirea unei autospeciale de pompieri, în localitatea Răstoaca, şi pentru evacuarea a două persoane grav bolnave aflate în localităţile Voetin şi Sihlea, cu o autospecială de evacuare medicală blindată, pe şenile.

La solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, militarii buzoieni au intervenit, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pentru evacuarea de persoane şi tractarea unor autovehicule, în scopul deblocării comunicaţiei Buzău-Brăila, pe raza localităţii C.A. Rosetti.

Militarii asigură materiale de cazarmare (saltele, cearşafuri, pături şi perne) pentru cazarea a 21 de cetăţeni bulgari într-o sală de sport a unui liceu din Brăila.

La solicitarea Prefectului judeţului Dâmboviţa, au fost puse la dispoziţia autorităţilor şapte corturi militare şi cazarmamentul aferent.

Forţele Navale au acţionat cu militari şi mijloace tehnice pentru deszăpezirea drumurilor în zona localităţilor Slava Rusă şi Slava Cercheză, pe drumul ce leagă Tulcea de Constanţa, şi au distribuit ceai cald şi alimente persoanelor blocate pe autostrada A2, la km 111.

Militarii Forţelor Aeriene au intervenit pentru deblocarea căilor de comunicaţii pe DN 3, la intersecţia cu Centura Capitalei, pe DN 5, în dreptul localităţii Uzunu, jud. Giurgiu, şi pe autostrada A2, la km 24.

De asemenea, un avion şi un elicopter de la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, ambele echipate pentru evacuare medicală, sunt pregatite să execute misiuni la cererea autorităţilor.