Avalanşă în Bucegi. A fost raportat un mort. Salvamontiştii vor continua căutările pe lumină

O avalanşă s-a produs, duminică, în Masivul Bucegi, surprinzând un grup de turişti. Primele date arată că un bărbat a fost găsit mort. Au loc căutări febrile în Masivul Bucegi, după ce un om a murit, surprins de o avalanşă pe Valea Morarului, într-o zonă în care nu există traseu turistic.

RomaniaTV.net
09 dec. 2018, 13:49
Avalanşă în Bucegi. A fost raportat un mort. Salvamontiştii vor continua căutările pe lumină

UPDATE. Potrivit salvamontiştilor, victima localizată la 2.250 de metri altitudine avea echipament adecvat şi coarda de alpinism.

După apelul la 112, doi salvamontişti au pornit imediat spre Valea Morarului. Trupul turistului era însă căzut într-o prăpastie, aşa că salvatorii şi-au chemat colegii în ajutor.

O parte dintre ei au ajuns deja la faţa locului, alţii sunt pe drum. Echipa este numeroasă, deoarece este o intervenţie extrem de dificilă, într-o zonă abruptă, greu accesibilă şi expusă altor avalanşe.

Operaţiunea de recuperare s-ar putea întinde pe 10 ore, susţin mai ales că s-a lăsat întunericul şi sunt minus 9 grade Celsius. Cei ajunşi deja acolo încerca să afle dacă există şi alte victime. Cel mai probabil, misiunea va continua şi mâine, pe lumină.

Salvamontiştii din Buşteni intervin, duminică, în Masivul Bucegi, unde s-a produs o avalanşă, pe Valea Morarului, într-o zonă care nu este traseu turistic.

Avalanşa a suprins un grup de turişti, iar primele informaţii arată că un bărbat a murit.

„Salvamontistii din Busteni intervin in aceste momente pe Valea Morarului unde o avalansa a produs cel putin o victima. Un grup de turisti au descoperit intr-o avalansa scursă o persoana care nu a mai raspuns manevrelor de resuscitare. Salvamontistii cerceteaza acum intreaga zona pentru a identifica daca mai sunt si alte persoane surprinse de aceasta avalansa.

Pericolul de avalanşă se menţine în intreaga zonă montana, existând depuneri mari de zăpadă aduse de vânt, în special in zona văilor”, a transmis Salvamont Romania pe pagina de Facebook.