Avarie la sistemul de termoficare din Ploiești. Mii de locatari au rămas fără apă caldă și căldură

Mii de apartamente și instituții publice din Ploiești sunt afectate de o avarie majoră care a survenit la sistemul de termoficare, anunță Primăria Ploiești.

14 feb. 2021, 17:28
Avarie la sistemul de termoficare din Ploiești. Mii de locatari au rămas fără apă caldă și căldură

UPDATE: Avaria care a afectat, duminică, mii de apartamente şi instituţii publice din municipiul Ploieşti, inclusiv Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, a fost remediată, furnizarea agentului termic fiind reluată.

Primarul Andrei Volosevici a declarat, pentru AGERPRES, că echipele de intervenţie au finalizat lucrările la magistrala ce deserveşte zona Mihai Bravu – Centru – Democraţiei care a fost afectată de o avarie majoră, operatorul reluând furnizarea agentului termic, cu prioritate pentru Spitalul de Obstetrică-Ginecologie.

Avarie la sistemul de termoficare din Ploiești. Avaria afectează magistrala din zona Mihai Bravu-Centru-Democrației, iar furnizarea apei calde și căldurii va fi sistată până la ora 21:00, conform ziarulincomod.ro.

„Sunt afectate 4.417 apartamente care sunt racordate la punctele termice 1, 2, 3, 5 Mihai Bravu, 12 Centru şi 5, 7, 13, 16, 18 Democraţiei. De asemenea, sunt afectate modulele termice Maternitate, Cămin Colegiul Virgil Madgearu, ANAF, Casa Mateescu, Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’, ITM, Teatrul Imaginario, Serviciul Public Finanţe Locale, Policlinica de Pediatrie, Muzeul de Istorie, CONPET”, precizează Municipalitatea.

Citește și: Un român din Anglia a înjunghiat o poliţistă cu un pix în faţă şi în gât. Ce pedeapsă a primit bărbatul VIDEO

Avarie la sistemul de termoficare din Ploiești. Afectat de această avarie este și Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, cu toate acestea pacienții nu stua în frig deoarece unitatea medicală are centrală proprie.

Oraşul Drobeta-Turnu Severin a rămas fără caldură şi apă caldă după o avarie majoră

Zeci de oameni stau în frig în apartamente din cazua unei avarii la termocentrală. Se întâmplă în Drobeta- Turnu Severin, unde 30.000 de apartamente sunt fără căldură. Cetățenii orașului Drobeta-Turnu Severin au rămas fără căldură și apă caldă în aceasă dimineață, din cauza unei avarii.

„În data de 14.01.2021, în urma unei avarii produse la Termocentrala Halînga, a fost oprită căldura la nivelul întregului oraş. Avaria va fi remediată în cursul zilei de azi, iar furnizarea agentului termic va fi reluată. SPAET îşi cere scuze pentru disconfortul termic produs tuturor consumatorilor de energie termică”, se arată într-un comunicat al societății de distribuție a agentului termic din oraș, citat de economica.net.

Societatea asigură energia termică pentru circa 30.000 de apartamente din orașul Drobeta-Turnu Severin.