Avarie majoră la reţeaua de furnizare a apei calde în Bucureşti. Un spital şi 370 de blocuri sunt afectate

Avarie majoră la reţeaua primară pe magistrala Berceni. Potrivit Termoenergetica, furnizarea apei calde este sistată la 370 de blocuri şi un spital din Bucureşti.

03 mai 2022, 12:40
Avarie majoră la reţeaua de furnizare a apei calde în Bucureşti. Un spital şi 370 de blocuri sunt afectate

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată până sâmbătă la 370 de blocuri şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „M. S. Curie – Budimex”, ca urmare a unei avarii, a anunţat marţi Compania Municipală Termoenergetica.

În prezent, sunt desfăşurare lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua primară DN 800 pe magistrala Berceni, prin înlocuirea unei porţiuni de conductă între Drumul Găzarului şi strada Izvorul Rece.

„Furnizarea agentului termic pentru apă caldă pentru 33 de puncte termice care alimentează un număr de aproximativ 370 blocuri va fi sistată până sâmbătă, 7 mai, ora 24,00. Se va opri alimentarea cu apă caldă pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii M. S. Curie – Budimex, două instituţii şi alte cinci spaţii industriale. Cu această ocazie, va fi efectuat un control al întregii porţiuni de magistrală şi vor fi remediate toate defecţiunile care vor fi identificate în urma sectorizării tronsonului. Este important de subliniat faptul că, din cauza vechimii reţelei de termoficare, pusă în funcţiune în anul 1986, acest gen de operaţiuni (control pentru detectarea stării conductei) este imposibil de realizat atunci când reţeaua este în funcţiune”, precizează compania.

Citeşte şi: Aproape 200 de blocuri din Sectorul 1 al Capitalei au rămas fără apă caldă din cauza unei avarii

Marţi dimineaţa au fost începute manevrele tehnice de golire a conductei şi lucrările de reparaţii. După finalizarea lucrărilor, vor fi efectuate operaţiunile de umplere a tronsonului de conductă.

Citeşte şi: Elevi olimpici cazaţi în condiţii mizere la Piteşti, Craiova şi Timişoara: Camere murdare, bai şi toalete cu probleme, apă caldă cu porţia. / Reacţia ministrului Educaţiei în scandalul privind bătaia de joc de la olimpiade