Avarie majoră la reţeaua de internet de pe Coasta de Est a Americii. Activităţile şi cursurile desfăşurate online au fost compromise

Mii de utilizatori din nord-estul SUA și de pe coasta de est au avut întreruperi ale reţelei de internet, marți, pe măsură încercau să se conecteze la Google, YouTube, Zoom și la servicii esențiale pentru muncă, potrivit Reuters.

26 ian. 2021, 21:55
Avarie majoră la reţeaua de internet de pe Coasta de Est a Americii. Activităţile şi cursurile desfăşurate online au fost compromise
Avarie majoră la reţeaua de internet din SUA. Foto: fusetg.com

Avarie majoră la reţeaua de internet de pe Coasta de Est a Americii. Furnizorul de internet Verizon a anunțat utilizatorii, pe Twitter,  că un cablu de fibră optică este secţionat în zona Brooklyn din New York, însă nu este clar dacă acea avarie este responsabilă de întreaga întrerupere şi nici cât va dura până va fi remediată.

Furnizorii de servicii de internet, grav afectaţi

Potrivit ABC News, au fost semnalate probleme în zona cuprinsă între oraşele Washington şi Boston. Sunt afectaţi furnizorii de servicii de internet şi cloud, precum şi platforme precum Google şi Facebook.

Citeste si SUA respinge planul Australiei de a obliga Google şi Facebook să plătească pentru ştirile pe care le preiau de la publicaţii

Compania Amazon, ale cărei divizii de servicii de internet alimentează mai multe servicii online, a precizat că rețeaua sa nu este cauza problemei.

Investigăm problema de conexiune cu un furnizor de internet, ce afectează în principal Coasta de Est a SUA, în afara Rețelei (de Servicii Web Amazon)”, a scris, marți dimineața, compania, într-un mesaj public.

Conexiunea la internet a fost întreruptă pe Coasta de Est începând cu ora locală 11:25, iar recuperarea a început la 12:37, potrivit lui Doug Madory, director de Analiză a Internetului în cadrul Kentic, o companie de monitorizare a internetului. El a transmis că a existat o scădere de 12% în volumul de trafic la Verizon. Madory a declarat că nu știe încă dacă şi alți furnizori au fost afectați.

Avarie majoră la reţeaua de internet de pe Coasta de Est a Americii. Activităţile şi cursurile desfăşurate online, compromise

Întreruperile la serviciile de internet sunt întotdeauna o problemă, însă au devenit chiar mai dureroase într-o vreme în care pandemia forțează milioane de oameni să muncească de acasă iar studenții să participe la cursuri de la distanță.

Întreruperea conexiunii la internet afectează cursurile care se țin la distanță”, a scris Școala Galvin din Wakfield, Massachussetts, pe Twitter.

Înarmaţi-vă cu răbdare și faceți ce puteți mai bine. Este în afara ariei noastre de control. Sperăm că lucrurile vor fi rezolvate în curând!”.

Citeste si SleepStream, noua modă pe Internet. O adolescentă din România a făcut 800 de lei doar într-o noapte