Averea din România a fraților Tate a intrat în administrarea statului român. Valoarea bunurilor confiscate se ridică la aproape patru milioane de euro

Averea impresionantă pe care frații Tate au deținut-o în România a intrat în administrarea statului român prin intermediul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproximativ patru milioane de euro.

14 ian. 2023, 21:07
Averea din România a fraților Tate a intrat în administrarea statului român. Valoarea bunurilor confiscate se ridică la aproape patru milioane de euro
Averea din România a fraților Tate a intrat în administrarea statului român

Averea din România a fraților Tate a intrat în administrarea statului român. Zilele trecute, Ministerul Justiției le-au confiscat fraților Tate, reținuți pentru trafic de persoane și viol, bunuri în valoare de peste 3,6 milioane de euro.

Citește și Fraţii Tate, apăraţi de două presupuse victime. „Brusc a bubuit o ţară întreagă. Dar unde sunt dovezile?” VIDEO

Averea din România a fraților Tate a intrat în administrarea statului român

Este vorba despre 29 de bunuri mobile care constau în mare parte în autovehicule, ceasuri de lux, dar și sume de bani în lei, euro, lire sterilne și dolari americani.

Toate acestea au intrat acum în administrarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), care ține secret locul unde a depozitat bunurile confiscate.

”Pe parcursul săptămânii curente, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din dispoziția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 29 de bunuri mobile (autovehicule şi ceasuri de lux), precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA”, au transmis reprezentanții ANABI, într-un comunicat de presă.

Potrivit instituției, valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare este estimată la aproximativ 18 milioane lei adică 3.636.000 de euro.

După ce Tribunalul Bucureşti a respins, miercuri, cererea fraţilor Andrew şi Tristan Tate prin care solicitau ridicarea sechestrului pus pe averea lor de către DIICOT, autoritățile române au ridicat vineri 15 autoturisme de lux într-un garaj aflat la marginea Capitalei.

Pe lista mașinilor de lux ridicate de DIICOT de la fraţii Tate se află trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini, un Rolls Royce şi cinci maşini Mercedes.

Acestea autoturisme au fost achiziţionate de fraţii Tate încă din 2016, când cei doi au venit în România şi au început să facă afaceri de milioane de euro. Procurorii au luat această decizie deoarece sunt şase persoane identificate ca victime care se vor constitui ca părţi civile şi vor solicita daune morale şi materiale.

Acum, fraţii Tate trebuie să facă dovada că au cumpărat maşinile cu bani curaţi şi nu cu cei din activităţi ilegale.

Andrew şi Tristan Tate sunt cercetaţi de DIICOT în stare de arest preventiv pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Conform DIICOT, cei doi britanici, împreună cu două femei, o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, ar fi obţinut importante sume de bani.

Citește și „Biblia Tate”, cum îşi ghidau fraţii proxeneţi viaţa: „Femeile vor să le ia un Mercedes negru şi să nu le spui cât a fost nota de plată. Ele vor doar ca patul tău să fie mare şi confortabil”