Averea familiei lui Dincă, verificată în străinătate. Ar putea urma sechestre

Procurorul şef al DIICOT, Felix-Oliver Bănilă, a susținut vineri la o declarație de presă la sediul instituției, în cazul adolescentelor dispărute la Caracal.

06 sept. 2019, 09:17
Averea familiei lui Dincă, verificată în străinătate. Ar putea urma sechestre

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat vineri într-o conferință de presă pe tema cazului Caracal că la data de 7 august s-a emis un ordin european de anchetă către autoritățile judiciare din Italia pentru a se verifica toate conturile bancare și tranzacțiile, plus istoricul din societățile comerciale, pentru soția și copiii lui Gheorghe Dincă, plus rudele prin alianță.

CAZUL CARACAL. Soţia lui Dincă, complicitate la omor. Detalii INCENDIARE despre crime şi violuri. LIVE VIDEO UPDATE

„În vederea clarificării cauzei și a stabilirii de eventuali participanți, la data de 7 august 2019, a fost emis ordin european de anchetă în Italia vizând firmele deținute de Dincă, de soție și de copiii acestora, precum și comisie rogatorie pentru SUA. S-a dispus comunicarea datelor de conturi bancare, istoricul asociat administrator conturilor deținute de soția sa, de inculpat, fiii, fiica și ginere.

S-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului conturilor, a patru mașini și a bunurile imobile – trei. Cauza în discuție e complexă și dorim să asigurăm opinia publică că DIICOT și autoritățile implicate o tratează cu maximă responsabilitate și cu stricta respectare a măsurilor din codul penal.”

Familia Alexandrei Măceşanu a fost, joi, la DIICOT, după ce luni părinţii fetei au refuzat să predea buletinul, în urma raportului INML care arăta că în proporţie de 99,93% AND-ul din oasele şi dinţii din butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă apaţine fiicei lor. În acelasi timp, joi si Gheorghe Dincă a fost audiat la sediul IGPR timp de mai multe ore.