Averea lui Ion Țiriac a crescut semnificativ în acest an! Fostul tenismen este al doilea cel mai bogat român

Ion Țiriac este al doilea cel mai bogat român! Țiriac are acum o avere estimată la 8,5 miliarde de lei, cu 1,3 miliarde de lei mai mult decât în 2021 și cu 2,5 miliarde de lei mai mult decât în 2020.

20 nov. 2022, 17:14
Averea lui Ion Țiriac a crescut semnificativ în acest an! Fostul tenismen este al doilea cel mai bogat român

Ion Țiriac a încheiat anul 2021 pe locul 3 în topul celor mai bogați români, însă anul acesta s-a clasat poziția a doua, cu o avere estimată la 8,5 miliarde de lei.

Fostul jucător de tenis este al doilea cel mai bogat român, după frații Pavăl, care dețin Dedeman.

În vârstă de 83 de ani, Ion Țiriac are o avere impresionantă, care se ridică la suma de 1, 5 miliarde de dolari americani.

Conform Topului Forbes, Țiriac are acum o avere estimată la 8,5 miliarde de lei, cu 1,3 miliarde de lei mai mult decât în 2021 și cu 2,5 miliarde de lei mai mult decât în 2020.

Țiriac Holdings integrează, în prezent, peste 40 de companii private, care activează în domenii precum comerț auto, imobiliare, servicii financiare, operațiuni de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție.

Citiți și: Ion Ţiriac investeşte în fotbalul din România! Decizie surprinzătoare a miliardarului: „Ăsta este scopul!”

La începutul luni octombrie, Ion Țiriac a decis să investească în fotbal. Fundația Olimpică Română a lansat o școală de fotbal, unde copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani vor beneficia de cursuri gratuite de inițiere, iar miliardarul este implicat în acest proiect.

Astfel, Complexul Sportiv „Ion Țiriac” va găzdui cursurile, iar omul de afaceri a transmis că scopul proiectului este învățarea copiilor bazelor fotbalului:

„Scopul acestui proiect este inițierea copiilor în fotbal, unul dintre cele mai îndrăgite sporturi la nivel național, indiferent dacă ne referim la sport de agrement sau de performanță. Cu siguranță antrenamentele din cadrul Școlii de Fotbal a Fundației Olimpice Române vor reprezenta baza unui stil de viață activ și a colaborării la nivel de echipă”, a declarat Ion Țiriac.

Complexul Sportiv Ion Ţiriac reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate de Fundaţia Olimpică Română, sub coordonarea domnului Ion Ţiriac. Complexul rezultat în urma modernizării bazei sportive Granitul pune la dispoziţie patru terenuri multifuncţionale – teren de fotbal, teren de baschet, teren de handbal, teren de minifotbal.

Citiți și: Tragedia care îl marchează de peste 70 de ani pe Ion Ţiriac. Detaliul teribil din trecutul miliardarului român