Tragedia care îl marchează de peste 70 de ani pe Ion Ţiriac. Detaliul teribil din trecutul miliardarului român

Ion Țiriac, cel mai bogat român la un moment dat, a trecut printr-o tragedie imensă în copilărie. Miliardarul şi-a pierdut tatăl în copilărie, când avea doar 10 ani.

03 nov. 2022, 09:58
Tragedia care îl marchează de peste 70 de ani pe Ion Ţiriac. Detaliul teribil din trecutul miliardarului român
Tragedia care îl marchează de peste 70 de ani pe Ion Ţiriac. Detaliul teribil din trecutul miliardarului român

Tragedia care îl marchează de peste 70 de ani pe Ion Ţiriac. Miliardarul a primit o lovitură devastatoare pe vremea când era doar un copil. La doar 10 ani, s-a confruntat cu moartea tatălui său! Tragedia s-a petrecut în 1950, în municipiul Brașov,  în urma unei operaţii nereuşite, când tatăl lui Ion Ţiriac avea 49 de ani.

Citeşte şi: Cine este femeia celebră din România care ar petrece o noapte cu Ion Ţiriac. „Să-mi povestească despre bani!”

Tragedia l-a afectat pe viitorul miliardar, cât şi pe mama sa, văduvă tânără, din mai multe puncte de vedere. Cea mai dificilă etapă de depășit de cei doi a fost confruntarea cu problemele pe plan financiar. Chiar şi aşa, greutățile vieții nu l-au împiedicat pe Ion Țiriac să-și urmeze visul unei cariere în tenis, ceea ce ulterior i-a permis să-și susțină familia. După retragerea din activitatea sportivă, Ion Țiriac s-a lansat în lumea afacerilor și a devenit unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă.

Citeşte şi: Ion Țiriac şi-a deschis o grădiniţă în Africa şi acum a dat de necaz! „Asta mă preocupă!”

Ion Ţiriac, planuri grandioase pentru tenisul românesc. Ce turnee importante WTA şi ATP vrea să aducă la Bucureşti miliardarul român

Fostul sportiv a anunţat că încearcă să construiască o arenă de tenis la Otopeni. „Undeva trebuie să începem şi noi din nou. Am fost opriţi de ceva vreme de faptul că nu avem o arenă de tenis şi nu o avem nici în ziua de azi. Încercăm cât de repede se poate să fabricăm o arenă la Otopeni. Eu încerc să ajung la un turneu 500 ATP, având în vedere că turneul de la Belgrad ar trebui să se întoarcă în România în 2024. Mai mult de atât, fiind proprietarul unei jumătăţi a turneului din Elveţia, de la Geneva, oarecum sunt de acord cu ATP-ul că dacă le dau două turnee de 250 pot obţine unul de 500. Nu am încă două de 250, am unul şi jumătate, încerc să fac rost şi de jumătatea cealaltă. La WTA cred că e mai uşor să îmi vândă ei direct un turneu 250 şi vedem cum ajungem şi acolo la un turneu de 500”, a spus Ion Ţiriac.