Averile miniștrilor din Guvernul Ciolacu. Alina Gorghiu deține bijuterii în valoare de 83.000 de euro, iar bărbații se arată mai interesați de giuvaiere decât doamnele

Miniștrii din Guvernul Ciolacu dețin bijuterii în valoare totală de zeci de mii de euro. Lucrul cel mai interesant care reiese din declarațiile de avere ale acestora este că bărbații sunt mai interesați de podoabe decât femeile, numărul domnilor care le dețin fiind mai mare decât cel al doamnelor.

05 sept. 2023, 19:22
Averile miniștrilor din Guvernul Ciolacu. Alina Gorghiu deține bijuterii în valoare de 83.000 de euro, iar bărbații se arată mai interesați de giuvaiere decât doamnele
Cu ce bijuterii se laudă miniștrii Guvernului Ciolacu

Miniștrii Guvernului Ciolacu se dau în vânt după bijuterii, în special bărbații. În urma unei scurte analize a declarațiilor de avere ale acestora, am putut observa că oficialii nu se uită la bani când vine vorba de giuvaiere, valoarea acestora ridicându-se la zeci de mii de euro.

Citește și: EXCLUSIV Ce mașini dețin miniștrii Guvernului Ciolacu. Șoferii executivului conduc de la mașini clasice și „ursuleți” până la preaiubitul Volkswagen Passat

Totuși, să începem cu doamnele din Guvern. Cel mai potent ministru la acest capitol este de departe Alina Ghorghiu, șefa de la Justiție, care deține alături de soțul ei, Lucian Isar, bijuterii și ceasuri în valoare cumulată de 83.000 de euro.

Raluca Turcan, ministrul Culturii, nu se ridică la nivelul doamnei Gorghiu, dar are și ea o colecție de bijuterii prețioase în valoare de 15.000 de euro.

Celelalte femei din Guvern nu au declarat că ar deține vreun fel de podoabă, dar asta nu pentru că le-ar displăcea să își asorteze câte un accesoriu la ținutele cu care se afișează, ci pentru că legea le obligă să declare doar bunurile sub formă de metale preţioase, bijuterii, a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro.

Numărul bărbaților din Guvern cărora le strălucesc ochii atunci când văd vreun giuvaier îl depășește pe cel al femeilor. Astfel, Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului se laudă cu o colecție formidabilă de bijuterii în valoare totală de 40.000 de euro.

Citește și: Ei sunt cei mai tineri miniştri din istoria României post-ceaușiste. Unii s-au remarcat doar prin gafe și scandaluri

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, pare un împătimit al ceasurilor. Potrivit declarației sale de avere, poartă la mână un ceas (sau mai multe) care costă nici mai mult, nici mai puțin de 20.000 de euro.

Sebastian Burduja, ministrul de la Energie, deține și el o mică avere atunci când vine vorba de accesorii, având ceasuri și bijuterii în valoare de 15.000 de euro.