Avertisment din partea Hidroelectrica! Sunt vizați toți clienții companiei. ”Nu transferați niciodată bani”

Mare atenție, români! În ultima perioadă, în mediul online au apărut diverse mesaje ce promit oportunități exagerate de câștig din tranzacționarea acțiunilor unor societăți pe mai multe platforme. Una dintre companiile în numele căreia sunt transmise astfel de mesaje este Hidroelectrica.

28 sept. 2023, 23:40
Avertisment din partea Hidroelectrica! Sunt vizați toți clienții companiei. ”Nu transferați niciodată bani”
Avertisment din partea Hidroelectrica! Sunt vizați toți clienții companiei.

Avertisment din partea Hidroelectrica! Sunt vizați toți clienții companiei. Reprezentanții companiei atrag atenția asupra apariției în online a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori.

Citește și Se schimbă modul de plată la Hidroelectrica. ”Data estimată pentru lansarea aplicației este începutul lunii octombrie 2023”

Avertisment din partea Hidroelectrica! Sunt vizați toți clienții companiei

„Hidroelectrica dorește să aducă la cunoștința publicului larg apariția în mediul online a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori, bazate pe mesaje ce promit oportunități exagerate de câștig din tranzacționarea acțiunilor societății pe diverse platforme. Aceste site-uri utilizează în mod neautorizat imaginea companiei, a reprezentanților acesteia, simulează pagina de internet a societății și conțin declarații false de susținere și certificare, atribuite în mod fals Hidroelectrica”, se arată într-un comunicat transmis de Hidroelectrica.

Pentru a evita să cadă victimă unor astfel de tentative de fraudă, Hidroelectrica le recomandă utilizatorilor să verifice site-ul oficial al companiei, unde pot fi găsite toate informațiile oficiale, comunicatele de presă și actualizările privind acțiunile societății, și să nu ia în considerare surse neoficiale.

Totodată, reprezentanții companiei recomandă ca înainte de a lua o decizie cu privire la investițiile în acțiuni Hidroelectrica să fie consultate surse oficiale de informare.

„Dacă primiți apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le considerați suspecte, nu răspundeți solicitărilor de a investi și evitați să faceți clic pe link-uri sau să deschideți fișiere atașate. Nu transferați niciodată bani fără a ști cine îi va primi, și nu dezvăluiți informații precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute”, au mai transmis reprezentanții Hidroelectrica.

Mai mult, autoritățile le recomandă celor care se confruntă cu tentative de fraudă sau activități suspecte să raporteze aceste situații poliției.

Hidroelectrica nu este prima instituție care se confruntă cu o astfel de situație. Zilele trecute, reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) sunt în alertă, după ce în ultima perioadă, tot mai mulți români au primit mesaje false în numele instituție prin care se solicită achitarea impozitului aferent anului 2022.

ANAF le atrage atenția românilor să fie vigilenți pentru că în aceste momente este în plină desfășurare o campanie de mesaje false în numele instituției.

„Vă informăm că am fost înștiințați de către contribuabili că au primit mesaje false în numele ANAF, transmise de la adresa „Serviciul fiscal: [email protected]”, prin care sunt avertizați că nu au finalizat plata impozitului pentru anul 2022 și că „vor fi sancționați cu amenda de 2.575 lei, dacă nu efectuează plata în decurs de 48 de ore!

Solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparține instituției, iar documentul conține exprimări nespecifice comunicărilor ANAF, atrag atenția reprezentanții instituției.

”Atragem atenția, pe această cale, să nu deschideți aceste emailuri și să nu accesați linkul din conținut. De asemenea, să NU transmiteți banii solicitați!”, transmite ANAF.

Citește și Anunţ important pentru toţi românii care au facturi la Hidroelectrica