Avertisment lansat de un medic din Carei, aflat în prima linie a luptei anti-COVID: „Vom muri pe capete din cauza inconştienţei”

Dr. Alexandru Sava de la Spitalul Municipal Carei este unul dintre specialiştii aflaţi în prima linie a luptei împotriva epidemiei generate de noul coronavirus în România. Medicul specialist de interne susţine că vom avea cu toţii de suferit dacă nu ne vom trezi şi nu vom începe să respectăm regulile de protecţie.

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 15:53
Avertisment lansat de un medic din Carei, aflat în prima linie a luptei anti-COVID: „Vom muri pe capete din cauza inconştienţei”

„Vom muri pe capete, din cauza incoştienţei. Doar voi ne puteţi ajuta! Fiţi responsabil. Masca, distanţare şi spălatul riguros al mâinilor. Încercăm să limitam şi noi ceva?!”, este mesajul medicului de la spitalul din Carei, citat de Presa SM.

Medicul Alexandru Sava a tras un semnal de alarmă în urmă cu câteva săptămâni când a menţionat că suntem în prag de val doi.

„Suntem pe prag de val 2. Virusul e aici, se transmite comunitar. Sunt convins că trec zilnic pe lângă zeci de pacienţi asimptomatici, majoritatea fără mască, fără măsuri de distanţare socială, experienţa ultimelor zile mi-au dovedit asta. Vă rog, respectaţi numărul 2020 (anul curent): 20 de secunde minim de spălat pe mâini cât mai frecvent, 2 metri distanţă minimă şi 0 toleranţă faţă de nepurtarea măştii în zonele aglomerate”, este apelul lansat de medicul Alexandru Sava.

La începutul pandemiei, medicul spunea că nu va demisiona după ce spitalul a fost desemnat spital-suport COVID-19.

„Sunt medic în Spitalul Municipal Carei. S-a declarat starea de urgenţă. Am fost desemnaţi spital-suport COVID-19. Eu cu siguranţă nu îmi voi da demisia, ruşine colegilor din ţară care au făcut-o, eu respect acel jurământ al lui Hipocrate.

Sunt conştient că voi fi infectat cu SARS-Cov2, sunt conştient că voi cu toţii contaţi pe mine. Sunt soldat şi voi lupta pentru voi şi familia mea!”, declara dr. Alexandru Sava.

Iohannis, apel către români după un nou record de cazuri de COVID: Nicio lege nu opreşte un virus! E nevoie de contribuţia tuturor”