Avertisment MAE! Mai mulţi românii infectaţi cu coronavirus la Berlin au plecat din carantină

Ministerul român de Externe a avertizat că nerespectarea măsurii carantinei poate fi sancționată cu amendă sau cu închisoare, asta după ce 12 români angajați ai unei companii din Berlin au fost confirmați cu COVID-19, iar trei dintre ei au plecat din spațiul în care se aflau în carantină. 

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 18:41
Avertisment MAE! Mai mulţi românii infectaţi cu coronavirus la Berlin au plecat din carantină

Cei aproximativ 50 de angajați ai unei companii din Berlin au fost testați, iar printre persoanele confirmate pozitiv află și 12 români. Starea de sănătate a tuturor persoanelor diagnosticate cu COVID-19 este în prezent bună, aceștia având simptome ușoare, potrivit informaţiilor transmise de Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Citeşte şi: Atenţie la super-răspândacul de Covid! O persoană infectată a împrăştiat virusul pe o rază de 8 metri în jurul său

De asemenea, MAE menționează că cei 12 români infectați locuiesc într-un spațiu de cazare din afara orașului Berlin, alături de alți șapte lucrători români. În acest context, autoritățile locale au dispus plasarea în carantină a tuturor persoanelor cazate în locul respectiv, angajatorul asigurând aprovizionarea cu cele necesare pe perioada carantinei.

Citeşte şi: 11 români depistaţi cu noul coronavirus la o fermă din Germania. Anunţul făcut de MAE

Autoritățile locale au anunțat misiunea diplomatică că patru români, dintre care trei confirmați pozitiv, au plecat din spațiul în care erau în carantină, iar la acest moment autoritățile germane fac demersuri pentru găsirea lor.