Avertisment! Temperaturile extreme vor face ravagii în următorii ani, inclusiv în Europa. Care sunt ţările vizate

Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au efectuat un studiu în urma căruia au stabilit țările care vor fi lovite de valurile de caniculă în următorii ani. Cele mai afectate vor fi ţările din America Centrală, dar sunt şi state europene vizate de avertisment.

13 mai 2023, 09:23
Avertisment! Temperaturile extreme vor face ravagii în următorii ani, inclusiv în Europa. Care sunt ţările vizate

Avertismentul vine din partea cercetătorilor de la Universitatea din Bristol. Ei au realizat un studiu prin care au identificat regiunile care vor fi afectate de temperaturi extreme, în următoarea perioadă. Zeci de milioane de oameni sunt în pericol, pentru că se vor înregistra mai multe temperaturi extreme record în următorii ani.

Citeşte şi Mădălina Ghenea, criticată de fani, pentru apariţia într-o reclamă. Cum a pozat românca

Afganistanul, Papua Noua Guinee și America Centrală se află în fruntea listei țărilor cele mai afectate

„A fi pregătit salvează vieți. Am văzut unele dintre cele mai neașteptate valuri de căldură din întreaga lume ducând la decese legate de căldură cu zeci de mii.În acest studiu, arătăm că astfel de evenimente record ar putea avea loc oriunde pe glob. Guvernele din întreaga lume trebuie să fie pregătite”, a declarat Dann Mitchell, citat de Daily Mail.

Conform studiului, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica și Panama au fost toate menționate ca țări în curs de dezvoltare expuse unui risc major de căldură extremă.

Citeşte şi Cine e Rareș Prisacariu, câștigătorul Românii au Talent 2023. Copilul-minune, care a citit sute de cărți până la șapte ani, mesaj emoționant: „Doamne, ce ai vrea ca oamenii să știe?”

Avertismentul specialiştilor este valabil şi pentru Europa, Germania, Țările de Jos și Belgia sunt statele în care vor apărea temperaturi extreme, potrivit aceluiaşi studiu.

https://www.youtube.com/watch?v=Q5nALNalm50&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fziare.com%2F&source_ve_path=Mjg2NjY&feature=emb_logo