Avertisment! Unul din doi angajaţi români demisionează. Motivul este acela că salariile sunt mici şi nu ţin pasul cu creşterea costului vieţii

56% dintre angajații  din România au demisionat sau iau în considerare să facă acest lucru, din cauza faptului că au salarii prea mici. În cazul femeilor, procentul este şi mai mare.

11 mai 2023, 16:46
Avertisment! Unul din doi angajaţi români demisionează. Motivul este acela că salariile sunt mici şi nu ţin pasul cu creşterea costului vieţii

Situaţie îngrijorătoare pentru angajatorii din România. Mai mult de jumătate dintre angajații  din România au demisionat sau iau în considerare să facă acest lucru, din cauza faptului că au salarii prea mici, raportate la creșterea costului vieții, potrivit unui studiu realizat de Randstad Employer Brand Research.

În cazul femeilor, procentul este chiar mai mare, 60%,  față de cel al bărbaților – 52%.

Citeşte şi Șase persoane rănite în urma unui accident grav în Botoșani. Între victime sunt și o femeie însărcinată și un copil

Lipsa oportunităților de dezvoltare în carieră și echilibrul dintre viața profesională și cea personală sunt alte motive pentru care angajaţii români demisionează. Unul din doi români ar demisiona în cazul unei oferte de nerefuzat, dar o astfel de oportunitate apare destul de rar pe piaţa muncii de la noi.

Salariaţii români s-au adaptat rapid la schimbările provocate de pandemia de Covid, iar o treime dintre ei lucrează de acasă. În prezent, 31% dintre români lucrează  de la distanță, în totalitate, sau parţial.

Citeşte şi Sindicaliştii din Institutul Naţional de Statistică pichetează joi Parlamentul şi sediul INS nemulțumiți de salarii

Conform cercetării Randstad, cel mai important este în continuare pachetul salarial atractiv, care este un motivator mai puternic pentru români decât media europeană. De asemenea, românii pun preţ mai mare decât ceilalţi europeni pe atmosfera de la locul de muncă.

Randstad Employer Brand Research este o cercetare independentă a brandului de angajator din lume, care selectează cei mai atractivi angajatori dintre mii de companii.