Avertisment! Vulcanii, considerați adormiți, vor erupe și vor declanșa o iarnă catastrofală: „Foamete și împuținarea populației”

Vulcanii, considerați adormiți, vor erupe, fapt ce va afecta extrem climatul global și va declanșa o iarnă catastrofală cu foamete și milioane de morți.

08 sept. 2021, 13:40
Avertisment! Vulcanii, considerați adormiți, vor erupe și vor declanșa o iarnă catastrofală: „Foamete și împuținarea populației”

Vulcanii, pe care cercetătorii i-au considerat adormiți, este foarte probabil să erupă, fenomen care ar avea efecte catastrofale asupra climatului global. Un grup de 20 de vulcani supradimensionați cu un potențial distructiv masiv reprezintă un risc actual extrem pentru clima pământului și supraviețuirea umanității.

Cercetarea a fost condusă de oamenii de știință de la Universitatea de Stat Oregan din SUA. Aceștia u descoperit că vulcanii pot redeveni activi chiar și la mii de ani după ultima erupție de proporții.

Supervulcanul care a erupt acum 600.000 de ani în Wyoming, în zona care azi este denumită Parcul Național Yellowstone, a aruncat în atmosferă peste 1.000 de km cubi de cenușă și lavă, suficient pentru a îngropa un oraș mare la o adâncime de câțiva kilometri.

Experții au examinat urmările super-erupției vulcanului Toba de acum 75.000 de ani din Indonezia. Ei au făcut o descoperire uluitoare și anume că magma a continuat să se scurgă încă 13.000 de ani de la catastrofă.

„Super-erupțiile sunt printre cele mai catastrofale evenimente din istoria Pământului, degajând cantități imense de magmă aproape instantaneu. Ele pot avea un impact asupra climei globale până la înclinarea pământului într-o „iarnă vulcanică”, care este o perioadă anormal de rece, care poate duce la foamete pe scară largă și la întreruperea populației. Înțelegerea acestor perioade lungi de inactivitate va determina ce căutăm la supervulcanii tineri și activi pentru a ne ajuta să prezicem viitoarele erupții”, a declarat Dr. Martin Danisik, profesor asociat la Universitatea Curtin din Australia, relatează evz.ro.

Catastrofă totală pe o insulă din Grecia, din cauza incendiilor

Catastrofă totală pe o insulă din Grecia

, din cauza incendiilor. Localnicii au filmat cum pe plaja din stațiunea Rovies flăcările au ajuns la puntea cu marea. Staţiunea Limni este și ea foarte afectată de incendii. Un incendiu uriaş este în nordul insulei, o zonă împădurită cu pini, unde flăcările ating 20 de metri înălțime. În afară de Rovies, focul arde necontrolat în satul Kourkouli și se îndreaptă acum spre Skepasti, în timp ce celălalt front s-a oprit aproape de Mănăstirea Sfântul David. Un alt front este în Damia, și altul în Kalamoudi, aproape de Mănăstirea Sfântul David.

„Rugăm statul să mobilizeze imediat forțele terestre și aeriene, astfel încât să nu plângem viețile umane”, a transmis disperat primarul din satul Limni. În Grecia, afectată de o săptămână de cea mai gravă caniculă din ultimii 30 de ani, pompierii au luptat și miercuri cu mai multe incendii, inclusiv împotriva unui incendiu important la nord de Atena.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că trimite avioane, elicoptere şi pompieri în Italia, Grecia, Albania şi Macedonia de Nord, pentru a ajuta aceste ţări în lupta împotriva incendiilor. Două avioane de tip Canadair din Franţa sunt trimise în zone afectate de incendii în Italia, precizează într-un comunicat Comisiei Europene.

Este stare de alertă în Grecia din cauza incendiilor. Oamenii sunt avertizaţi să nu îşi părăsească locuinţele decât în situaţii urgente. Reamintim că Grecia este sub cod roşu de caniculă.

Peste 500 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au izbucnit în nordul Atenei. De asemenea, nouă elicoptere speciale şi cinci avioane ale armatei s-au deplasat la faţa locului.

„Incendiul este încă activ, întins pe un perimetru larg cu degajare puternică de căldură”, a spus un oficial al brigadei de pompieri, potrivit Digi24.

Oamenii au primit mesaje de avertizare prin care li se recomandă să rămână în case.