Catastrofă totală pe o insulă din Grecia, din cauza incendiilor. Peste 15 sate au fost evacuate și sute de case au ars. Imaginile fac înconjurul lumii – VIDEO

Problema incendiilor din Grecia ia amploare. Insula Evia, a doua cea mai mare din statul elen, a luat foc. Incendiile de vegetație au început de marți, dar la 24 de ore au luat amploare în nordul insulei, fiind evacuate 15 localități.

04 aug. 2021, 18:25
Catastrofă totală pe o insulă din Grecia, din cauza incendiilor. Peste 15 sate au fost evacuate și sute de case au ars. Imaginile fac înconjurul lumii – VIDEO

Catastrofă totală pe o insulă din Grecia, din cauza incendiilor. Localnicii au filmat cum pe plaja din stațiunea Rovies flăcările au ajuns la puntea cu marea. Staţiunea Limni este și ea foarte afectată de incendii. Un incendiu uriaş este în nordul insulei, o zonă împădurită cu pini, unde flăcările ating 20 de metri înălțime. În afară de Rovies, focul arde necontrolat în satul Kourkouli și se îndreaptă acum spre Skepasti, în timp ce celălalt front s-a oprit aproape de Mănăstirea Sfântul David. Un alt front este în Damia, și altul în Kalamoudi, aproape de Mănăstirea Sfântul David.

Catastrofă totală pe o insulă din Grecia, din cauza incendiilor. Peste 15 sate au fost evacuate și sute de case au ars

„Rugăm statul să mobilizeze imediat forțele terestre și aeriene, astfel încât să nu plângem viețile umane”, a transmis disperat primarul din satul Limni. În Grecia, afectată de o săptămână de cea mai gravă caniculă din ultimii 30 de ani, pompierii au luptat și miercuri cu mai multe incendii, inclusiv împotriva unui incendiu important la nord de Atena.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că trimite avioane, elicoptere şi pompieri în Italia, Grecia, Albania şi Macedonia de Nord, pentru a ajuta aceste ţări în lupta împotriva incendiilor. Două avioane de tip Canadair din Franţa sunt trimise în zone afectate de incendii în Italia, precizează într-un comunicat Comisiei Europene.

Citeşte şi: Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Grecia intră în zona roşie DOCUMENT
Este stare de alertă în Grecia din cauza incendiilor. Oamenii sunt avertizaţi să nu îşi părăsească locuinţele decât în situaţii urgente. Reamintim că Grecia este sub cod roşu de caniculă.

Peste 500 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor care au izbucnit în nordul Atenei. De asemenea, nouă elicoptere speciale şi cinci avioane ale armatei s-au deplasat la faţa locului.

„Incendiul este încă activ, întins pe un perimetru larg cu degajare puternică de căldură”, a spus un oficial al brigadei de pompieri, potrivit Digi24.

Oamenii au primit mesaje de avertizare prin care li se recomandă să rămână în case.

Citeşte şi: Incendii devastatoare în Grecia şi Turcia. S-au înregistrat mai mult decese şi persoane spitalizate cu probleme respiratorii şi arsuri. GALERIE FOTO şi VIDEO