Avertismentul lui Bill Gates: „Va provoca un număr de morți mai mare decât acum”

Avertismentul lui Bill Gates. Şeful Microsoft anunță alte două potențiale pericole cu care urmează să se confrunte lumea, care ar fi chiar mai rele decât pandemia de coronavirus, scrie Daily Star.  

10 feb. 2021, 20:33
Avertismentul lui Bill Gates: „Va provoca un număr de morți mai mare decât acum”
Bill Gates anunță alte două potențiale pericole cu care urmează să se confrunte lumea

Avertismentul lui Bill Gates. Într-un interviu cu Derek Muller, gazda canalului de YouTube Veritasium, șeful Microsoft a făcut o nouă predicție sumbră. El crede că schimbările climatice și „bioterorismul“ reprezintă cele mai mari viitoare amenințări la adresa omenirii.

Citeşte şi: Bill Gates s-a vaccinat. Fizicianul Cristian Presură explică de ce nu crede că miliardarul „a fost injectat cu apă”

Avertismentul lui Bill Gates

Una este schimbarea climatică. În fiecare an, aceasta va provoca un număr de morți mai mare decât am avut în această pandemie“, spune Bill Gates, definind apoi un alt pericol, pe care el îl numește „bioterorism“: „Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să creeze un virus mortal. Probabilitatea de a ne confrunta cu acesta este mult mai mare decât epidemiile cauzate în mod natural, precum cea actuală“.

Gates susține că nu există nicio modalitate prin care oamenii să poată opri viitoarele pandemii, deși a adăugat că „am putea să ne pregătim, astfel încât să nu mai avem niciodată un număr de morți ca acum“, scrie Aleph News.

Bill Gates, despre o nouă pandemie

Bill Gates

susține că în orice moment ne-am putea confrunta cu o nouă pandemie, cel puțin la fel de devastatoare, iar din acest motiv trebuie să fim pregătiți. Într-o scrisoare anuală a Fundației Bill și Melinda Gates miliardarul prezintă trei măsuri care ar putea ajuta omenirea să treacă peste o altă posibilă pandemie, scrie CNBC.

Bill Gates revine cu avertismenteleapocaliptice. Considerat ani la rând a fi cel mai bogat om din lume, dar și una dintre cele mai influente persoane de pe întreaga planetă, Bill Gates a fost un nume auzit des în timpul pandemiei de coronavirus care a îngenuncheat omenirea în ultimele mai bine de 12 luni.

Într-o scrisoare publică semnată de Bill Gates și soția lui, Melinda, care a apărut în presă în urmă cu o aproximativ o săptămână, afaceristul afirmă că populația planetei ar trebui să se pregătească pentru o posibilă viitoare pandemie ca și cum ar veni un război.

Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos! Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru, cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni. Pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului.

Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă: costul pandemiei COVID-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 de trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună și cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, a spus Bill Gates, potrivit celor de la Le Figaro.