Avertismentul lui Contra: Cine nu-şi face treaba în meciul cu feroezii, va fi scos imediat din teren

Antrenorul echipei Petrolului Ploieşti, Cosmin Contra, a declarat că meciul cu formaţia Vikingur (Insulele Feroe) din turul doi preliminar al Ligii Europa poate fi uşor sau greu, în funcţie de jocul ploieştenilor şi de respectul pe care îl vor arăta adversarului.

RomaniaTV.net
17 iul. 2013, 12:55
Avertismentul lui Contra: Cine nu-şi face treaba în meciul cu feroezii, va fi scos imediat din teren

Antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Cosmin Contra, consideră că meciul cu Vikingur Gota, contând pentru turul II preliminar al competiţiei Europa League, poate fi unul uşor, dacă jucătorii săi îşi fac treaba bine, el avertizând că cei care nu îşi vor îndeplini rolul pe teren vor fi scoşi în primele minute ale partidei, indiferent de nume.

Contra a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că adversarii din Insulele Feroe sunt inferiori Petrolului, dar a punctat că, dacă nu sunt respectaţi, aceştia pot pune probleme.

Jucăm împotriva unui adversar ca prioritate mai inferior nouă, dar (…), chiar dacă e o echipă amatoare, să ştiţi că e o echipă care aleargă, se bate pentru fiecare minge. (…) Mâine trebuie să avem o atitudine foarte bună, să îi respectăm (…) Aştept ca băieţii să înţeleagă că niciun adversar nu e inferior până nu îţi faci treaba bine şi cred că, din acest punct de vedere, am jucători cu experienţă şi jucători care îşi dau seama că mâine poate să fie un meci uşor sau poate să fie un meci greu. Depinde de cum îl începem şi de cum îi respectăm pe aceşti jucători din Insulele Feroe. (…) Dacă mâine credem că vom intra pe vârfuri şi vom avea un meci uşor, atunci vom avea o surpriză„, a declarat Contra.

Potrivit acestuia, galben-albaştrii sunt motivaţi şi dornici să treacă de acest tur preliminar.

Nu mi-e teamă de nimic mâine, sincer. Îi văd bine pe băieţi, îi văd motivaţi, îi văd dornici să treacă de acest tur preliminar, îi văd dornici să ajungem să jucăm play-off-ul Europa League, ceea ce e obiectivul meu, ca antrenor, şi cred că şi ei îşi doresc acelaşi lucru. Mi-aş dori să ajungem în play-off. Dacă vom ajunge în grupe, foarte bine„, a adăugat tehnicianul petroliştilor.

De asemenea, el a avertizat că oricine nu îşi va face treaba pe teren va fi scos în primele minute, indiferent de nume.

Am avertizat că mâine (joi – n.r.), dacă cineva nu face ce trebuie să facă, îl voi scoate afară, indiferent de nume, după câteva minute şi nu cred că îşi permite cineva dintre jucători la debutul într-o competiţie europeană să nu facă ce îi zic eu„, a mai spus Contra.

Antrenorul FC Petrolul a precizat că plecările lui Adrian Cristea şi Marian Cristescu nu vor afecta jocul echipei în partida cu Vikingur.

Citeşte şi „Prinţul” Cristea e şomer. A fost dat afară de la Petrolul

Petrolul Ploieşti întâlneşte, joi, de la ora 20.00, echipa FC Vikingur Gota (Insulele Feroe), într-un meci contând pentru turul II preliminar al competiţiei Europa League care va avea loc pe stadionul ‘Ilie Oană’ din Ploieşti.