Avertismentul lui Florin Zamfirescu către români, după ce imaginea sa a fost folosită în mod fraudulos pe rețelele sociale: „Omenirea a înnebunit. Inteligența artificială a ajuns să fie folosită în modul cel mai criminal”

Pe Facebook circulă de ceva vreme o imagine controversată a lui Florin Zamfirescu care ar fi apărut într-o emisiune moderată de Denise Rifai. Aparent, actorul dezvăluie rețeta îmbogățirii rapide, oamenii fiind îndemnați să acceseze un anumit link și să urmeze recomandările.

10 apr. 2024, 16:28
Avertismentul lui Florin Zamfirescu către români, după ce imaginea sa a fost folosită în mod fraudulos pe rețelele sociale: „Omenirea a înnebunit. Inteligența artificială a ajuns să fie folosită în modul cel mai criminal”

Florin Zamfirescu atarge atenția asupra acestui fals, precizând că imaginea lui a fost creată cu inteligența artificială și îi îndeamnă pe oameni să nu acceseze sub nicio formă respectivul link. Actorul este doar unul dintre-un lung șir de vedete și persoane publice care au apărut în astfel de „reclame”, încurajând oamenii să investească și să se îmbogățească peste noapte. Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Mugur Isărescu, Sorin Grindeanu, Delia, Andreea Esca sau Victor Ciutacu sunt doar o mică parte dintre cei care au fost folosiți în deep fake-uri.

Florin Zamfirescu, după ce imaginea sa a fost folosită în mod fraudulos pe rețelele sociale: „Omenirea a înnebunit”

Nu se gândește nimeni că până și Mugur Isărescu este atacat? Propune cineva din partea Băncii Centrale să joci la porcăria aia? M-a sunat un domn colonel pensionar căruia i-au golit cardul pentru că a mers în reclama asta și s-a înscris. I-au stricat telefonul, l-au terminat. M-au mai sunat și alții: e adevărat că te îmbogățești? Omenirea a înnebunit. Această inteligență artificială a ajuns să fie folosită în modul cel mai criminal. Nu se poate să devalizezi oameni. Sunt slabi de minte cei care acționează așa.

Citeste si Florin Zamfirescu a continuat să fie actor datorită părintelui său: „Mama s-a ținut și a fost vie până am ieșit la pensie”

Inteligența artificială e mai inteligentă decât noi toți. Am un nepot avocat care mi-a spus: Florin, n-am ce să fac. Aceste firme sunt fantomă, le cauți pe internet și nu le găsești. Pe cine să dai în judecată? Domnul care a fost devalizat a spus că i s-a răspuns în română, dar din Londra„, a spus Florin Zamfirescu în emisiunea Exclusiv VIP, cu Cristi Brancu

Zamfirescu a mărturisit că a intervenit personal pe platformele de socializare pentru a contracara această escrocherie.

Eu am intervenit pe Facebook, am dat dezmințiri, am spus că e o porcărie. Am scris o scrisoare către Facebook, că ar fi o echipă care urmărește ce apare pe acolo, și dacă sari calul sau faci afirmații nepotrivite, ți se închide contul. Sunt mulți atacați în felul ăsta. Eu am dat un nume, Mugur Isărescu, dar sunt mulți atacați„, a conchis actorul.

Citeste si Cătălina Mustață, dezvăluiri despre divorțul traumatizant de Florin Zamfirescu și despre căsnicia cu actualul soț, care i-a fost diriginte în liceu: „Dumnezeul nostru spiritual oferă adesea compensații nedreptăților”