Cătălina Mustață, dezvăluiri despre divorțul traumatizant de Florin Zamfirescu și despre căsnicia cu actualul soț, care i-a fost diriginte în liceu: „Dumnezeul nostru spiritual oferă adesea compensații nedreptăților”

În 2012, căsnicia de peste două decenii dintre actorii Cătălina Mustață și Florin Zamfirescu ajungea la final. După un divorț dureros, Cătălina Mustață și-a concentrat toate eforturile pe cariera de actriță. Nu se gândea că, nu peste multă vreme, iubirea avea să-i apară în nou în drum.

20 feb. 2024, 17:06

Cătălina Mustață (56 de ani) l-a reîntâlnit, la scurt timp după divorț, pe Mihai Avram. Mihai îi fusese profesor de fizică și diriginte în liceu. De aproape 24 de ani, actualul partener al actriței locuiește în Texas și a predat fizică la Austin Community College. La patru ani distanță de la divorț, în 2016, actrița a devenit soția lui Mihai.

Eu nu mai voiam să mă recăsătoresc vreodată, pentru că am rămas cu un gust amar după prima experiență. Am recidivat însă pentru că totul a venit de la sine. Nu am făcut decât sa las lucrurile să intre în matca lor, Mihai a avut răbdare […] Avem pasiuni comune amândoi și ni le respectam, el e cu rock-ul, eu cu teatrul. Călătorim ori de câte ori avem ocazia. Luna de miere am petrecut-o în Jamaica, iar atunci când el vine în vacanțe, în România, facem excursii prin Europa. Suntem la fel de curioși și dornici să cunoaștem lume noua și locuri nevizitate„,  a spus Cătălina Mustață într-un interviu pentru revista Unica.

Cătălina și Mihai Avram s-au căsătorit în America

Nunta celor doi a avut loc în Texas.

M-am căsătorit în Texas, acum opt ani. De atunci am călătorit extrem de mult, dar asta numai în vacanțe. Respectiv în timpul dintre stagiunile teatrale. Am activat pe tărâmul artistic românesc în toată aceasta perioada, la teatrul Odeon și în teatrul Independent. Călătoriile, pentru mine, sunt un fel special de instrucție. Câteodată ele te învață cu mult mai mult decât o carte mediocră, din care nu numai că nu înveți nimic citind-o, dar e și pierdere de timp. Călătoria ca atare este un mijloc de a pricepe în ce constă specificul respectivei țări.

Citeste si Cum se înţelege Florin Zamfirescu cu Cătălina Mustaţă, la 10 ani de la divorţ: „Am iubit-o foarte mult”. Cei doi locuiesc gard în gard

În tara tuturor posibilităților am avut un proiect pentru comunitatea română din Austin, Texas. O comedie, un one women show cu titlul „Self Management and Anger Control”. Piesa de teatru scrisă de minunata regizoare Teo Herghelegiu. Împreună cu soțul meu, Mihai Avram, care a asigurat background-ul muzical la chitară electrică, am avut  o reprezentație care de altfel are și un trailer pe youtube. Spectacolul a fost pro bono pentru fundația Blue Heron care oferă burse pentru master, doctorat, copiilor orfani din România.

În alta ordine de idei, pot să spun ca întâlnirea cu oameni și mentalități diferite de ale noastre m-a îmbogățit. Am cunoscut texanii la ei acasă, am urcat pe munți în Colorado, unde de altfel am și învățat, în sfârșit, să schiez. Am înotat în Caraibe și m-am bucurat să fiu spectator la culturi noi și civilizații. Am cunoscut mexicani, mayași, am experimentat mâncărurile lor tradiționale și m-am bucurat de toate excursiile pe care am avut șansa să le fac împreună cu soțul meu. Ce mi-a displăcut în tot acest periplu? Poate faptul ca nu sunt cu un an mai tânără ca să-mi încep cariera la Hollywood„, a mai dezvăluit Cătălina Mustață.

Cătălina Mustață a înflorit pe plan profesional după divorț

La câțiva ani după divorț, fostul soț al Cătălinei a ieșit cu declarații năucitoare despre fosta lui soție. Fl0rin Zamfirescu a declarat că aceasta ar fi avut probleme cu alcoolul și ar fi avut un comportament total neadecvat pentru o femeie.

Citeste si Florin Zamfirescu, despre cele trei căsnicii eşuate: „Cătălina Mustață moşteneşte ea ceva. De la 40 de ani a luat-o în jos”

Este o canalie. Sub aspect de domnișoară frumoasă, simpatică și manierată, ea nu e deloc așa. Este prietenă cu paharul, motiv pentru care noi ne-am și despărțit. Ea tot așa a și rămas. Îi plăcea să consume alcool și să facă atât de urât cum n-a crezut nimeni că o femeie poate să facă„, declara Florin Zamfirescu într-un interviu acordat în 2021 pentru Impact

Dar cum în Univers există o lege a compensației, Cătălina a suferit pe plan amoros, dar a avut succes după succes pe plan profesional, fiind solicitată să joace în multe piese.

Divorțul în sine a fost nedrept de urât după 21 de ani de căsnicie. Mult timp am fost hărțuită de asa-zisa presă numită de scandal. În perioada imediat următoare divorțului am primit propuneri să joc în multe locuri. Am scos premieră după premieră. Dumnezeul nostru spiritual oferă adesea compensații nedreptăților voluntare sau involuntare„, a mai spus Cătălina Mustață în interviul acordat revistei Unica.