Avertismentul lui Raed Afarat, despre criza de coronavirus: „Nu vă faceţi planuri pentru vacanţa de vară”

Medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, că românii trebuie să fie rezervaţi cu privire la planurile de concedii în această vară. Depinde de modul în care evoluează răspândirea virusului.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 19:45
Avertismentul lui Raed Afarat, despre criza de coronavirus: „Nu vă faceţi planuri pentru vacanţa de vară”

Întrebat la postul Digi24 ce i-ar sfătui pe cineva care l-ar întrebat dacă să-şi facă planuri de vacanţă la vară, Raed Arafat a spus că este rezervat în această privinţă.

„În primul rând, depinde unde vrea să facă concediul. Și, indiferent unde vrea să meargă, aș fi rezervat, aș zice să aștepte. Trebuie văzută evoluția bolii, este devreme acum să vorbim”, a declarat Raed Arafat, conform sursei citate.

Secretatul de stat în Ministerul de INtern a mai spus că până pe 15 mai avem obligaţia de a respecta toate restricţiile impuse de autorităţi. Raed Arafat a explicat că după 15 mai măsurile de relaxare vor fi luate gradual pentru a vedea impactul acestora legat de evoluţia cazurilor de infecţii cu noul coronavirus.

„Să nu se aștepte nimeni că va fi cum a fost înainte de pandemie. Totul depinde de evoluția virusului și depinde de noi foarte mult”, a afirmat Raed Arafat.

Şeful DSU a dat câteva exemple de măsuri care ar putea fi luate după data de 15 mai. În primă fază, oamenii vor putea ieși afară fără declarație pe propria răspundere, dar va trebui respectat în continuare numărul maxim de persoane, notează Hotnews.

Parcurile ar putea fi redeschise, dar nu și locurile de joacă din acestea. Nu vor fi organizate festivități și nici se va putea merge la restaurant.

Acesta este modelul OFICIAL al declaraţiei pe propria răspundere. Detaliul din cauza căruia mulţi români iau amendă


loading...
Partenerii noștri