Avertismentul lui Virgil Musta: Riscăm să luăm calea Italiei, cu lumea care moare la domiciliu

Publicat: Marţi, 28 Iulie 2020 12:10 // Actualizat: Marţi, 28 Iulie 2020 12:10 // Sursa: romaniatv.net

Medicul coordonator al Spitalului COVID din Timişoara, Virgil Musta, susţine că obligarea portului măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate ar putea fi o măsură necesară. Aceasta a avertizat că România ar putea ajunge pe calea Italiei, Spaniei şi a Franţei, iar lumea ar putea muri la domiciliu pentru că nu ar avea unde să se interneze.

Virgil Musta a declarat la B1 TV faptul că pentru orice zonă sau activitate trebuie analizate riscurile, deooarece poate devenit un focar de contaminare şi de îmbolnăvire.

Citeşte şi: Şcoala în vreme de coronavirus. Masca NU va fi obligatorie. Scenariul hibrid de începere a cursurilor, propus de Ministerul Sănătăţii

"Da, s-ar putea să fie o măsură necesară. Eu consider că în orice zonă sau în orice activitate trebuie să evaluăm riscurile și dacă există risc de contaminare în zona respectivă, vor trebui luate măsuri. Dacă într-o zonă, chiar dacă este în aer liber, oamenii stau unul lângă altul și respiră unul în fața celuilalt sau tușesc sau strănută, acea zonă poate deveni un focar de contaminare și de îmbolnăvire. De aceea, eu cred că orice activitate trebuie evaluată și să se ia măsuri pentru a nu deveni un factor de contaminare mai departe", a afirmat medicul.

Medicul a dat drept exemplu Spania, unde există regiuni în care purtatul măștii este obligatoriu inclusiv pe plajă. El a spus că dacă nu vor fi luate astfel de măsuri de către autorități, riscăm să ajungem în situația Italiei sau a Spaniei.

"Eu cred că și aici, în momentul în care se constată că se adună prea multă lume la grătare, undeva în afara stațiunii, această activitate trebuie făcută sub control sau interzisă.
Există soluții, dar nu toate sunt populare și ușor de luat, dar dacă nu luăm aceste măsuri și nu ne trezim în acest ultim moment, în acest al 12-lea ceas, riscăm să luăm calea Italiei și Spaniei sau a Franței, în care sistemul de sănătate să fie copleșit și lumea să moară la domiciliu pentru că nu mai are unde să se interneze. Nici nu vreau să mă gândesc la un asemenea scenariu. Eu încă sper că vom depăși cu bine această perioadă mai dificilă din viața noastră și, până la urmă, persoanele responsabile vor câștiga acest război", a mai spus medicul aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avertisment coronavirus Timişoara Virgil Musta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H