Avertismentul lui Vosganian: Traian Băsescu va deveni un simplu tăietor de panglici

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian scrie, pe blogul personal, că Traian Băsescu va deveni "un simplu tăietor de panglici şi purtător de cuvânt pentru sine însuşi" dacă Parlamentul şi Guvernul devin "conştiente de puterea lor".

RomaniaTV.net
08 sept. 2012, 15:17
Avertismentul lui Vosganian: Traian Băsescu va deveni un simplu tăietor de panglici

Vosganian susţine că el a făcut parte dintr-un Guvern care avea „de înfruntat un preşedinte pus mereu pe ceartă, un Parlament în care Guvernul se sprijinea, în mod real, pe 25% dintre aleşi, structuri informative şi Parchete care au dus la suspendarea a nu mai putin de şase ministri”.

Actualul Guvern are, în plus, un avantaj incontestabil: are de partea sa şi majoritatea parlamentară. Parlamentul şi Guvernul reprezintă, împreună, puterea într-un stat. Atunci când ele sunt conştiente de puterea lor, preşedintele rămâne un simplu tăietor de panglici şi purtător de cuvânt pentru sine însuşi, serviciile de informaţii învaţă ce înseamna controlul parlamentar, iar Parchetele îşi reimprospatează, potrivit legii, conducătorii şi modalitatea de a conduce, respectând procedurile„, scrie Vosganian.

Pe de altă parte, Vosganian spune că se aşteaptă la noi plecări din PDL.

„În continuare se asteapta si alte dezertari. La urma urmei, ce parlamentar ar dori sa plece de la o alianta de 60% la un partid de sub 20%, in conditiile in care legea electorala transforma accesul partidelor mai mici intr-o veritabila loterie? Potrivit scenariilor moderate, USL va castiga mai multe zeci de parlamentari, iar PDL va pierde cateva zeci. Motivatia unui parlamentar care deja a facut o data dus-intors cursa PSD/PNL – PDL e egala cu zero, atunci cand se pune problema repetarii acestui traseu penibil”, susţine liderul PNL.