Avertismentul medicului Virgil Musta: Regulile au fost încălcate. Probabil că vârful va fi peste două-trei săptămâni

Virgil Musta, managerul Spitalului „Victor Babeș" din Timișoara, a declarat că vârful numărului de cazuri de coronavirus în România va fi peste două-trei săptămâni, în condițiile în care multe regulile de distanţare şi protejare au fost încălcate în perioada Sărbătorilor pascale.

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 11:31
Avertismentul medicului Virgil Musta: Regulile au fost încălcate. Probabil că vârful va fi peste două-trei săptămâni

„În ultimul timp, aceste reguli au fost încălcate, au fost diminuate, și atunci ne așteptăm ca într-adevăr, numărul de cazuri să crească mai mult. Probabil că vârful va fi peste două-trei săptămâni, în ceea ce privește numărul de cazuri, nu știu, totul depinde de noi”, a spus Virgil Musta, medic primar Boli infecțioase, citat de sanatatea.tv.

Citeşte şi: Marcel Vela, mesaj pentru români după Paştele în vreme de coronavirus. „Mâine voi anunţa o acţiune pe care o pregătesc special”

Medicul Virgil Musta a precizat că este foarte important ca boala să fie surprinsă în faza incipientă, înainte ca virusul să provoace în organism tulburări funcționale sau organice grave.

„În momentul cand avem aceste simptome este bine sa ne prezentam într-un serviciu de specialitate ca să analizeze dacă într-adevăr pot aparține infecției cu COVID sau nu. Iar dacă da, recomand tuturor medicilor care lucrează în aceste servicii pre-COVID, adică înainte de a fi diagnosticati cu testele specifice să administreze o terapie patogenică de profilaxie a tulburărilor de coagulare care se pare că sunt implicate în evolutia severă a bolii și a sindromului inflamator intens”, a mai precizat Virgil Musta.

Citeşte şi: Alexandru Rafila anunţă că restricţiile ar putea fi ridicate în mai multe judeţe 

BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA 20 aprilie. Numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns luni la 9.936, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore au fost raportate 190 de noi cazuri, este cel mai mic număr de cazuri anunţat în ultimele săptămâni de la începutul epidemiei de coronavirus. La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți.