Avertismentul premierului din Marea Britanie, unde a fost depistată noua tulpină COVID-19. „E posibil să fim nevoiţi să adoptăm măsuri mai restrictive”

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că este posibil să fie introduse noi restricții în Anglia în săptămânile următoare. De asemenea, şeful Executivului de la Londra i-a îndemnat pe părinţi să-şi trimită copiii la şcoală, în ciclul primar, deoarece riscul la care sunt expuşi este "foarte, foarte scăzut".

03 ian. 2021, 14:00
Avertismentul premierului din Marea Britanie, unde a fost depistată noua tulpină COVID-19. „E posibil să fim nevoiţi să adoptăm măsuri mai restrictive”

Premierul din Marea Britanie a declarat duminică, la postul BBC, că închiderea unităţilor de învăţământ din Londra şi din sud-estul Angliei drept o măsură „excepţională” din cauza noii tulpini a virsului SARS-COV-2 care se răspândeşte rapid în ţară.

„Şcolile sunt sigure – este foarte, foarte important să subliniez asta. Riscul la care sunt expuşi copiii este foarte, foarte scăzut”, a declarat Boris Johnson, conform News.ro.

Premierul din Marea Britanie: „Prioritatea trebuie să fie educaţia copiilor”

Întrebat dacă oamenii de ştiinţă au dat un verdict privind noua tulpină de COVID-19 în situaţia în care şcolile rămân deschise, premierul britanic a afirmat că dovezile nu sunt clare.

De asemenea, Boris Johnson a amintit că mai mulţi experţi în sănătate publică au susţinut că tinerii ar fi mult mai afectaţi dacă şcolile rămân închise.

„Prioritatea trebuie să fie educaţia copiilor”, a explicat premierul Marii Britanii.

De altfel, Johnson a precizat că testarea în masă a copiilor, în mod regulat, ar putea avea un impact „uriaş” pentru menţinerea şcolilor deschise.

Marea Britanie ar putea sta un an în carantină din cauza COVID-19

În schimb, premierul britanic nu poate exclude posibilitatea de extindere a restricţiilor în Anglia.

„Este posibil să fim nevoiţi să luăm, în săptămânile următoare, măsuri care vor fi mai restrictive. Situaţia este gravă”, a spus Boris Johnson.

Şeful Executivului de la Londra a declarat că Marea Britanie ar fi putut sta un an în carantină pentru a eradica virusul, însă asta ar fi afectat „colosal” economia şi sănătatea mintală a oamenilor.

Citeşte şi: Raed Arafat despre cei care refuză vaccinarea: „Nu vor fi discriminați”

Optimism privind campania de vaccinare anti-COVID-19 din Marea Britanie. „Finalul este la orizont”

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a făcut publice, duminică, noi detalii despre campania de vaccinare anti-COVID-19 din Marea Britanie. Oficialul s-a arătat optimist, în condiţiile în care până în prezent 1 milion de oameni au fost vaccinaţi în Regatul Unit

Mai mult, de luni va începe campania de imunizare cu vaccinul anti-COVID, dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca.

„Finalul este la orizont”, a Matt Hancock.

Începând de luni, aproape 530.000 de doze din vaccinul Oxford vor fi în centrele de administrare şi „alte milioane” de doze din vaccinul Pfizer, a dat asigurări Boris Johnson.

„Vom vaccina zeci de milioane de oameni pe parcursul următoarelor trei luni”, a completat el.

Potrivit sursei citate, Sir Mark Walport, fost consilier ştiinţific al Guvernului şi membru al Grupului de Consiliere Ştiinţifică pentru urgenţe (SAGE), a declarat că menţinerea măsurilor de distanţare fizică este singura modalitate de a controla semnificativ virusul.

Citeşte şi: Noua tulpină COVID-19 a ajuns în România. Un bărbat venit din Marea Britanie e internat la „Matei Balş”