Avertismentul sindicatelor din educaţie: O tabletă la o familie cu mai mulţi copii nu este de ajuns

După ce Monica Anisie a declarat că va începe distribuţia a 82 de mii de tablete către elevi, din totalul celor 250 de mii cumpărate de Guvern, sindicaliştii din educaţie atrag atenţia că ar fi nevoie de tablete pentru un milion de copii. O altă problemă luată în calcul de sindicalişti se referă la faptul că 30 la sută dintre şcolile din România nu au conexiune la internet. 

09 sept. 2020, 14:14
Avertismentul sindicatelor din educaţie: O tabletă la o familie cu mai mulţi copii nu este de ajuns

Simion Hancescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, avertizează că un milion de elevi nu au tablete sau acces la internet şi că statul ar trebui să țină cont că o tabletă pentru o familie cu mai mulți copii nu este de ajuns.

„Sunt atâtea familii care au 4-5 copii la școală. Unii învață după-amiaza, alții dimineața, vor sta în același timp pe aceeași tabletă? Organizațiile non-guvernamentale și autoritățile locale s-au mobilizat, în unele localități, iar elevii au primit deja tablete, dar nu au știut să aibă grijă de ele. Au fost donatori într-un număr restrâns, dar am informații că sunt cazuri în care copiii au primit tablete și deja le-au vândut.

Chiar dacă toții elevii ar primi tablete, încă nu a fost rezolvată problema conexiunii la internet”, spune liderul FSLI, potrivit Europa Liberă. 

Sindicatele susţin că în lipsa tabletelor și a accesului la internet, mulți elevi nu vor participa la ore și asta este o problemă gravă, deoarece elevului i se încalcă dreptul la educație.

Reamintim că Monica Anisie a declarat că tabletele vor ajunge cu prioritate la elevii din școlile aflate în scenariile roșu și galben, adică cei nevoiți să urmeze cursuri online.

Citeşte şi Şcoala începe pe 14 septembrie, dar tabletele pentru elevi vor ajunge până în noiembrie. Explicaţia lui Cîţu: „Producţia lor durează”