Avertismentul unui medic: „Acele cinci minute în care nu respectăm regulile sunt acelea în care ne infectăm „

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, medicul Andreea Moldovan, este de părere că doar cinci minute de neatenție pot duce la infectarea cu coronavirus, deaorece infectarea se produce în momentul în care lăsam garda jos. 

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 12:33
Avertismentul unui medic: „Acele cinci minute în care nu respectăm regulile sunt acelea în care ne infectăm „

”Fiecare zi ne aduce un plus de pacienți care se adresează și trebuie internați, cu forme medii sau chiar severe. E o realitate pe care o simțim, o conștientizăm, o vedem și ne miră că încă se pune la îndoială existența virusului sau a pacienților cu COVID sau nu se respectă acele reguli atât de simple și de elementare de prevenție. E discrepanță mare între ce vezi în spital și ce vezi pe stradă”, a spus Moldovan la Digi24.

Citește și: Niciun caz de gripă sezonieră nu a fost confirmat în România în luna octombrie. Peste 187.000 de persoane au fost vaccinate antigripal

Medicul a declarat că mulți dintre persoanele care au ajuns să fie internate în spital cu covid nu au purtat masca de protecție pentru perioade scurte de timp.

”Sunt acele omisiuni care par fără importanță pentru cei care le fac. Acele 5 minute fără mască sau ,,doar acum dat-o jos” sau ,,am uitat să o pun” sau ,, nu o am la mine”. De fapt, aici ne infectăm tocmai pentru că apar aceste breșe de prevenție, aceste omisiuni de scurtă durată. Nu trebuie mult sau prelungite să fie. Tocmai aici, de fapt, ne infectăm. Încă mai depinde puțin de noi să oprim această nebunie. Dar depinde de noi toți la un loc”, a mai spus medicul.

 

loading...